ΟΗΕ: Στα 1,3 εκατ. οι Ουκρανοί πρόσφυγες – Θα ξεπεράσουν τα 4 εκατ.

 

Οι περισσότεροι έχουν περάσει στην Ευρώπη μέσω των συνόρων της Ουκρανίας με την ΠολωνίαΤα 1,3 εκατ. ξεπέρασαν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, το προσφυγικό κύμα θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό τις επόμενες εβδομάδες, φτάνοντας έως και τα 4 εκατ. Ουκρανούς. Ο τελευταίος απολογισμός δείχνει πως περίπου οι μισοί από τους πρόσφυγες, ήτοι 650.000, πέρασαν στην Ευρώπη μέσω της συνοριακής γραμμής της Ουκρανίας με την Πολωνία. Αμέσως επόμενη ευρωπαϊκή χώρα υποδοχής με τουλάχιστον 145.000 πρόσφυγες η Ουγγαρία, ενώ άλλοι 103.000 έχουν περάσει στη Μολδαβία.

Τουλάχιστον 111.000 έχουν πλέον κατευθυνθεί προς έτερες χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Σημειωτέον πως κάποιοι πρόσφυγες δεν κινούνται προς τα δυτικά, αλλά προς τα ανατολικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι 149.000 Ουκρανοί έχουν μετακινηθεί προς τη Ρωσία, από τους οποίους 96.000 στις περιοχές του Ντονμπάς.

Οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας, στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγουν συμφώνησαν χθες να δημιουργήσουν ασφαλείς διόδους για την έξοδο των πολιτών από τις πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών, αλλά και τον ανεφοδιασμό των νοσοκομείων με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου