Ομιλία της Υπουργού Παιδείας ΝίκηςΚεραμέως και βραβεύσεις Γυναικών

 

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Με πολιτική εκδήλωση η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει μεθαύριο (σ.σ. Τετάρτη) την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στον ημιόροφο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» .Κεντρικός ομιλητής θα είναι η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως η οποία θα αναφερθεί στον αγώνα της γυναίκας , συζύγου , μάνας και κόρης , εργαζόμενης και άνεργης που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου και δίνει αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων αξιών.

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Αχαΐας ΑντώνηςΚουνάβης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης , οι Βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής , Ιάσονας Φωτήλας , Χριστίνα Αλεξοπούλου και η Υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών Κυριακή Μπακούρου.

Πριν από την εκδήλωση θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αείμνηστης Υπουργού και προβεβλημένου Στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Σήμερα Τρίτη ολοκληρώνονται οι εξορμήσεις – επισκέψεις στελεχών του τμήματος γυναικών σε υπηρεσίες , επιχειρήσεις , γειτονιές της πόλης και χώρους δουλειάς, στέλνοντας το μήνυμα για τον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες για την κοινωνία της πραγματικής ισότητας και του σεβασμού των ανθρώπινων αξιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί η μνήμη της ηθοποιού Μέμας Σταθοπούλου , της Πολιτευτού – Πρώην Προέδρου της «Ενώσης Γυναικών Πάτρας» Κυριακής Ρογδάκη , της Προέδρου του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Λιολιώς Κολυπέρα ενώ παράλληλα θα τιμηθούν για την ανιδιοτελή προσφορά τους η πρώτη γυναίκα Δημοτική Σύμβουλος της Πάτρας (1975) που ανέδειξε η παράταξη Βάσω Μεντζελοπούλου , η πρώην Νομάρχης – πολιτευτής και πρώτη Προέδρος του Τμήματος Γυναικών Αλέκα Βακάλογλου , η ιατρός – αιματολόγος , πρώην Πρόεδρος πολλών φιλανθρωπικών συλλόγων και πολιτευτής Άννα Σπηλιωτακάρα – Ρηγοπούλου και η Προέδρος του συλλόγου «Μαχητές»  Μάρθα Χριστοπούλου.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τουςσκοπούς τωνΣυλλόγων Γυναικών Πάτρας.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σε μήνυμά της η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας επισημαίνει :

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ιδιαίτερη κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Οι γυναίκες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της Πανδημίας και επηρεάστηκαν δυσανάλογα από αυτήν. Πλήρωσαν υψηλότερο τίμημα οικονομικό και κοινωνικό. Η Κυβέρνηση οικοδομεί την κοινωνία και την οικονομία μας για ένα καλύτερο μέλλον. Αφήνουμε πίσω της ιδεολογικές συζητήσεις του παρελθόντος. Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών κατοχυρώνεται στο άρθρο 23 του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Πρόκειται για μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα για έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομήσαμε της Ευρωπαϊκές Κοινωνίες. Η Κυβέρνηση δρα. Χρειάζονται και άλλα. Με πρώτο τη διαμόρφωση ατομικού παραδείγματος που θα μετατρέπεται σε συλλογικό. Ώστε τους σωστούς νόμους να τους καθιερώνουν στην πράξη καθημερινές συμπεριφορές δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού. Τότε ένα μικρό δείγμα από όλους θα είχε οδηγήσει σε ένα μεγάλο άλμα τη Χώρα. Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις γυναίκες να παρευρεθούν στην αυριανή Πολιτική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί (6:30μ.μ.) με ομιλητή την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα. Νίκη Κεραμέως. Η γυναίκα μπροστά. Για το σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών. Για την κοινωνία της ισότητας.

 Η ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟ

 ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 

Ο Πρόεδρος , τα μέλη της ΔΕΕΠ και του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας  Δημοκρατίας συγχαίρουν τη Συνδικαλιστική Δημοκρατική Κίνηση Αστυνομικών Αχαΐας για την εκλογική της επιτυχία στις Αρχαιρεσίες της Ένωσης  του Νομού.

Με το παραγωγικό έργο τους τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων υπό τον πρόεδρό της Χάρη Τσίτσικα, κέρδισαν πάλι την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους προωθώντας δυναμικά και μεθοδικά λύσεις για πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν  το αστυνομικό προσωπικό της Αχαΐας.

Η ΔΕΕΠ Αχαΐας συγχαίρει ακόμη το σύνολο των εκλεγμένων στο  ΔΣ και τα άλλα όργανα των αστυνομικών καθώς και όλους τους υποψήφιους των εκλογών.

"Θα είμαστε διαρκώς αρωγοί στις προσπάθειες των αστυνομικών για την επίλυση των προβλημάτων τους και πάντα κοντά τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

 Καλή δύναμη και ευόδωσης των στόχων  στο νέο ΔΣ της Ένωσης Αχαΐας" δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνης Κουνάβης ενώ σύντομα αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ θα συναντηθεί μαζί τους

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου