Νίκος Νικολόπουλος: Οργιάζουν οι κερδοσκόποι και ο κοσμάκης θα πει το ψωμί ψωμάκι ενώ με την ανοχή Μητσοτάκη οι ολιγαρχες καταληστεύουν τους Έλληνες.

 

Τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους , να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους και οι νέες αυξήσεις που καταγράφονται στην αρτοποιία θα τους κάνουν να πουν το ψωμί… ψωμάκι με την ανοχή Μητσοτάκη οι ολιγαρχες ληστεύουν τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση των α(Χ)ριστων έχει παραδώσει και τον αγροτικό τομέα στο έλεος του Θεού , αφού οι διαρκεις ανατιμήσεις και η κερδοσκοπία

στην ηλεκτρική ενέργεια, τα καύσιμα, τα λιπάσματα κ.α. έχουν προκαλέσει απόγνωση και αβεβαιότητα για το αύριο.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τσακισμένοι απο το ευρωρεκόρ της ενεργειακής ακρίβειας  και του πληθωρισμού αναρωτιούνται εάν  θα αντέξουν στην κρίση που φέρνει ο πόλεμος.

Η Κυβέρνηση των ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΩΝ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΩΝ προσπαθει να μας τρελάνει με τα μηνύματα που εκπέμπει κάθε μέρα :

Πάρτε μικρό καλάθι στο σουπερμάρκετ

Μην σπουδάζετε

Μην ανάβετε θερμοσίφωνα

Μην πάρετε αυτοκίνητο

Μην ζεσταίνεστε

Μην πάρετε φάρμακα

Οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα τρόφιμα , τα βασικά αγαθά, τα καύσιμα κ. α. είδη πρώτης ανάγκης σαν..καταναλωτικά  είδη πολυτελείας.

Ζουν στη ΜΕΘ του ΜΑΞΙΜΟΥ και στα χρυσά σπίτια και δεν καταλαβαίνουν ότι τα ακριβά καύσιμα, «θερίζουν» επαγγελματίες,αγρότες,μικρομεσαίους και δυσκολεύουν τα νοικοκυριά.

 

Αλλά νομίζουν πως με  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ μπορούν να μας κοροϊδεύουν για ζουν αυτοι καλά και οι επιχειρηματίες - ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ φιλοι του ακόμα καλύτερα …

Είπε στο διάγγελμα του ο ΑΡΧΗ ΑχΡΙΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «σας νιώθουμε και είμαστε κυβέρνηση για τους φτωχούς» και την ιδια μέρα στη Βουλή ο κολλητός του ανεπάγγελτος Υπουργος είπε :

40.000 άνεργοι βρέθηκαν με υψηλά εισοδήματα…

Σε σύνολο 1,1 εκατομμυρίων ανέργων.

Δηλαδή το 4% του συνόλου των ανέργων.

Και αυτούς εργαλειοποιεί, βάζοντας μπροστά για μια φορά ακόμη τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να περικόψει δικαιώματα και παροχές.

Συμπατριώτης μας , εγραψε:

Σήμερα πληρώθηκα.

Εάν πληρώσω ρεύμα, αέριο, τηλέφωνο, ΕΦΚΑ, κάνω κι ένα σουπερμάρκετ και βάλω 30€ βενζίνη, θα μείνω με 150€ μέχρι τις 15 του επόμενου.

Και δεν έχω καν παιδιά.

Ούτε να φανταστώ δε μπορώ τι βιώνουν άλλοι συμπολίτες μου οικογενειάρχες άνεργοι . Η κυβέρνηση των ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ μας ξεφούρνισε και  αλλα κακά νεα :

Οι ανασφάλιστοι πολίτες εξαιρούνται απ τη συνταγογραφηση οταν απευθύνονται σε ιδιώτη γιατρό.

Ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα του εμφανίστηκε αξύριστος στις κάμερες και θύμιζε “ταλαιπωρημένη” Μαρθα Βούρτση

και έδειξε ξεκάθαρα ότι πάει με χάντρες και καθρεφτάκια τους ιθαγενείς σε εκλογές.

Ο πολιτικος γονος ΚΟΥΛΗΣ , προσπάθησε να μας πείσει ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία των Ελλήνων πολιτών όταν εκείνοι τρέμουν με τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, ωστόσο όπως μας τόνισε  τα μέτρα είναι… μετρημένα γιατί δεν έχουμε βγει ακόμα από την κρίση!Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από το γραφείο του ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα-«ασπιρίνες» με κουπόνια την ώρα που τεράστιο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα, ενώ περιέργως και υπόπτως  αρνείται να μειώσει τους φόρους η να βάλει πλαφόν στις δυο τρεις μεγάλες ολιγοπωλιακές επιχειρήσεις ενέργειας που έχουν στήσει ΚΑΡΤΕΛ και  παράνομα θησαυρίζουν .

 

Σε αυτή την ανείπωτη τραγική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα μαύρα χάλια επικρατούν και με τις εκκρεμείς συντάξεις: Σε εκκρεμότητα βρίσκονται  430.000 συνταξιούχοι  Ένας Θεός ξέρει πότε επιτέλους θα εκδοθούν

Ανίκανη να διαχειριστεί και τις εκκρεμείς συντάξεις η κυβέρνηση , για άλλη μια φορά που βλέπει να καταρρέει το αφήγημα της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων από τον υπουργό Εργασίας, χωρίς όμως να κάνει κάτι.

Ο υπουργος Κωστής Χατζηδάκης σπαταλά πολύτιμο δημόσιο χρήμα για αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πρωτοβουλίες, όπως ο διαβόητος «Πύργος Ελέγχου» του ΕΦΚΑ και η πρόσληψη διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα με μισθούς έως 4.500 ευρώ καθαρές αποδοχές στον δημόσιο φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2021 – Ιανουαρίου 2022 ο αριθμός των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που εκδόθηκαν για κύριες και επικουρικές συντάξεις (οριστικές αλλά και προσωρινές) από τους υπαλλήλους του φορέα ανέρχονται σε περισσότερες από 105.000, όταν για το ίδιο χρονικό διάστημα οι 333 πιστοποιημένοι ιδιώτες έχουν εκδώσει λιγότερα από 50 προσχέδια συνταξιοδοτικών αποφάσεων, τα περισσότερα των οποίων ήταν λάθος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως λέει η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, «να κληθούν οι συνάδελφοί μας των τμημάτων απονομών να τα διορθώσουν, ώστε να μη λάβουν οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι λάθος ποσό συντάξεως, αντιμετωπίζοντας τις όποιες τυχόν συνέπειες αλλά και την ταλαιπωρία, για τη λήψη χαμηλότερου ή υψηλότερου ποσού από αυτό που κανονικά θα έπρεπε να λάβουν, το οποίο προφανώς και θα πρέπει να επιστρέψουν ενδεχομένως κι εντόκως. Κι αυτό συμβαίνει, παρότι οι πιστοποιημένοι ιδιώτες καλύπτουν μόνο τις πολύ απλές και εύκολες συνταξιοδοτικές περιπτώσεις, ενώ είναι αναρμόδιοι για τις πιο σύνθετες, όπως αυτές της διαδοχικής ασφάλισης ή της έκδοσης επικουρικής συντάξεως».             

Ένας Θεός ξέρει πότε επιτέλους θα εκδοθούν οι συντάξεις 430.000 εμπεριστατων ηλικιωμένων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου