ΠΑΤΡΑ : Νέα Δραματουργία

 

Ο σχεδιασμός της Νέας Δραματουργίας συνεχίζεται. Η πρόσκληση του θεάτρου Λιθογραφείον σε νέες και νέους δραματουργούς να καταθέσουν μέχρι 31 Μαΐου 2022 πρωτότυπα θεατρικά έργα που δεν έχουν δημοσιευτεί και δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό, έχει ήδη αποφέρει τις πρώτες συμμετοχές.

Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, με τη συμβολή των υπεύθυνων του πρότζεκτ Τσέζαρις Γκραουζίνις και Φάνη Δίπλα, θα επιλέξει τα κείμενα που θα παρουσιαστούν με τη μορφή σκηνικών αναγνώσεων στο θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα και σε συνεργαζόμενα θέατρα της Αθήνας.

 Οι νέοι δραματουργοί των οποίων τα έργα θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς της ομάδας, ώστε τα έργα τους να βρουν τη βέλτιστη θεατρική μορφή.

Κατά την περίοδο των σκηνικών αναγνώσεων, θα υπάρξει διάδραση με το κοινό και ανατροφοδότηση των καλλιτεχνών. Στη συνέχεια, η καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου θα επιλέξει ένα από τα θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν για να γίνει μια ολοκληρωμένη παραγωγή που θα ενταχτεί στο ρεπερτόριο του Λιθογραφείου.

Ο σχεδιασμός της Νέας Δραματουργίας ανήκει στο διετές πρόγραμμα του θεάτρου Λιθογραφείον, το οποίο έχει εγκριθεί και επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής: www.lithografeion.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου