ΑΘΗΝΑ : Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου

Υπήρξε επί σειρά ετών αρθρογράφος του Οικονομικού Ταχυδρόμου και του Βήματος

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών. Ο Νίκος Νικολάου γεννήθηκε το 1931 στη Χαλκίδα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Στρατευμένος από νεαρή ηλικία στην Αριστερά, υπέστη διώξεις για την πολιτική του δράση και από το 1952 έως τα μέσα του 1955 ήταν πολιτικός εξόριστος στον Άη Στράτη.

Μετά την επάνοδο του στην Αθήνα άρχισε, τον Σεπτέμβριο του 1955, να δουλεύει στην εφημερίδα “Αυγή” ως οικονομικός συντάκτης. Μετά το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών αυτοεξορίστηκε και δούλεψε ως οικονομικός μετανάστης σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Το διάστημα αυτό συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Παντελέσκο και τη σύζυγό του Αφρώ Μαυροειδή-Παντελέσκου που είχαν αναλάβει, με έδρα την Ρώμη, την έκδοση των αντιστασιακών εφημερίδων, Ελεύθερη Πατρίδα και Ελεύθερη Ελλάδα, που είναι και τα πλέον γνωστά αντιστασιακά έντυπα στο εξωτερικό την περίοδο της χούντας.

Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 συμμετέχει στην επανέκδοση της εφημερίδας “Καθημερινή” της Ελένης Βλάχου εγκαινιάζοντας ένα σύνθετο ρεπορτάζ αξιώσεων με οικονομικά και πολιτικά στοιχεία της επικαιρότητας.

Στην “Καθημερινή” εργάστηκε μεταξύ 1974-1990, αναλαμβάνοντας και τη θέση του διευθυντή της το 1989. Μεταξύ 1990-2004 εργάστηκε ως στέλεχος στην εφημερίδα “Βήμα” αλλά και στο περιοδικό “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, του οποίου διετέλεσε και ένα διάστημα διευθυντής. Το 2005 επέστρεψε στην εφημερίδα Καθημερινή. Στη διάρκεια της μακρόχρονης δημοσιογραφικής διαδρομής εργάστηκε τόσο σε οικονομικές εφημερίδες ( Ναυτεμπορική, Εξπρές), στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ως σχολιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου