ΠΑΤΡΑ : ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  ΓΙΑ ΝΑ

1.ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ 201 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

2.ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» με ιδιαίτερη ευαισθησία ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νεκταρίου να συνδιοργανώσουνε επετειακή πολιτιστική εκδήλωση για να τιμήσουνε την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ομιλίες-εκθέσεις-απαγγελίες-μουσική και χορευτικά με την στήριξη των Πολιτιστικών φορέων α)Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού, β)΄Κοιν.Σ.Επ. «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας», γ)Όμιλος Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς», δ) Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών και ε)Συντονιστικό Πολιτιστικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδος.

Επίσης θα τιμηθούν συμπολίτες μας που προέρχονται ή διαμένουν στον Άγιο Νεκτάριογια την  Πολιτιστική-Αθλητική-Δημοσιογραφική-Επιστημονική-Εκπαιδευτική και Κοινωνική τους προσφορά και δράση.

Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει:

1)Οπτικοακουστική ομιλία με θέμα: Η αυτοθυσία των Ηρώων-η Συμβολή  Προσφορά των Τεχνών(Ποίηση-Ζωγραφική) και των Φιλελλήνων στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Ομιλητής: καθηγητής, Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος. Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς»

β)Στην διάρκεια της ομιλίας απαγγέλουν στίχους ποιητών και κείμενα ηρώων η κυρία Γιόκα Μαρία και Χρ.Μουντζούρη.

γ)Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά και θα ανακρουστεί ο Ολυμπιακός ύμνος του Κωστή Παλαμά.

δ)Θα παρουσιαστεί ένα σπάνιο ενθύμημα. Απαγγέλει ο ίδιος ο ποιητής Κωστής Παλαμάς τον «Ύμνο των Αιώνων»

2.Για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, θα απαγγελθούν ποιήματα από συμπολίτες μας.

3.Θα απονεμηθεί το επετειακό βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες δημιουργούν Πολιτισμό» του συγγραφέα Μαλλιά Θεόδωρου σε συμπολίτες του Αγίου Νεκταρίου για την Κοινωνική τους προσφορά και δράση.

4.Χορευτικά του Δήμου Πατρέων θα εκτελέσουν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση του υπεύθυνου χοροδιδάσκαλου του Δήμου κ.Γιαννόπουλο Χρίστο.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η  Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών κα. Έφη Αναλυτή.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 26 Μάρτη ημέρα Σάββατο και ώρα 7.00μμ στην πλατεία του Αγίου Νεκταρίου.

  Για τους συνδιοργανωτές Συλλόγους: Μαλλιάς Θεόδωρος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου