Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στο μνημόσυνο του εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη

 Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης πέρασε στην αιωνιότητα. Την Κυριακή 10 Απριλίου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Κοιμητήριο Παπάγου Αττικής, χοροστατούντος του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου, Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, προσκεκλημένη από την οικογένεια Τσούνη, θέλησε να τιμήσει με την παρουσία της την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του εκλιπόντος προς την πατρίδα. 

 Ο Ιάκωβος Τσούνης υπήρξε από τους μεγαλύτερους ευεργέτες των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς προσέφερε 23.000.000 ευρώ προς ενίσχυσή τους. Επιστέγασμα ήταν το γεγονός ότι με τη διαθήκη του κληροδότησε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στην ιδιαίτερη του πατρίδα, την Αχαΐα, έχει προσφέρει το Μουσείο “Ιάκωβος Τσούνης” στο Αίγιο, όπου αποθησαυρίζονται σημαντικότατα εκκλησιαστικά και εθνικά κειμήλια από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα και τα οποία αποτελούσαν την προσωπική του συλλογή. Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στην οποία ανήκει το μουσείο, το διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο, αναδεικνύοντας την μεγάλη προσωπικότητα του δωρητή.

Με το πέρας της σεμνής τελετής η κα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Ο Αχαιός Ιάκωβος Τσούνης συνεχίζοντας τη λαμπρή πορεία των εθνικών ευεργετών, έδωσε τα πάντα στην πατρίδα. Θέλησε να φύγει από τη ζωή όπως ήρθε, ξυπόλυτος. Η Ελλάδα και ειδικά η Αχαΐα, υπερηφανεύονται για τον άνθρωπο, τον πατριώτη και τον φιλάνθρωπο Ιάκωβο Τσούνη.Στις καρδιές όλων θα αντηχούν για πάντα τα λόγια του, ότι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής είναι να λέγεσαι Έλληνας. Έχουμε την τύχη οι Αχαιοί μέσα από το Μουσείο του στο Αίγιο, να μάθουμε και να παραδειγματιστούμε από τη γεμάτη αγώνες και προσφορά ζωής του. Αιωνία του η μνήμη.»

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν ο εκπρόσωπος της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ανώτατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου