ΦΩΝΉ ΒΟΏΝΤΟΣ : Ρούλα «Μένγκελε»

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ 

Με όσα αδιανόητα αποκαλύπτονται για την υπόθεση της παιδοκτόνου Ρούλας Πισπιρίγκου ένας μόνο χαρακτηρισμός της ταιριάζει για να την παρομοιάσουμε :

 Ρούλα – «Μένγκελε» για τα τρία μκρά παιδιά της, που όχι απλά τα εξόντωσε αλλά και με τρόπο σαδιστικό  και μαρτυρικό. Η παρομοίωση ταιριάζει  για τον επιπλέον λόγο ότι όπως φαίνεται είχε και νοσηλευτικές ικανότητες. Το παιδί επί μήνες μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία χωρίς η αθώα ψυχούλα του να μπορεί να διανοηθεί την αιτία όσων βίωνε . ( προς το παρόν βέβαια, η 33χρονη Ρούλα - «Μένγκελε», κατηγορείται  και απολογείται για το θάνατο του ενός ενώ για τα  άλλα δύο η υπόθεση είναι υπό επείγουσα έρευνα).

Ο Γιόζεφ Μένγκελε  ήταν Γερμανός ο γιατρός του στρατοπέδου  Άουσβιτς Μπίρκεναου  και διαβόητος ιδίως για τα φρικιαστικά πειράματα που έκανε με ανθρώπους, κυρίως σε παιδιά, τα οποία οδηγούσαν  στον θάνατό τους. Έμεινε στην ιστορία ως ο «Άγγελος του Θανάτου».

Η Ρούλα- Μένγκελε  ( ποια Μήδεια και ποια ϋαινα )   θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην ιστορία  – δυστυχώς - της Πάτρας  που διασύρθηκε, εξ αιτίας της  και παγκοσμίως, προκαλώντας συλλογικό σοκ.

Πέρα όμως από την διαστροφή και την ψυχική άβυσσο της ίδιας,  αναζητήστε τον  στενό και ευρύτερο οικογενειακό της περίγυρο αλλά και την διαχρονική ανεπάρκεια την ανικανότητα και το ξεγύμνωμα  των λεγόμενων κοινωνικών δομών  και αρμοδίων αρχών ( τοπικών και μη ) που χρήζουν άμεσης εκκαθάρισης και αυτοκάθαρσης, ( Κάποια δόση αυτοκριτικής και ευθιξίας άραγε  θα δούμε; )  στη μνήμη των τριών άτυχων μικρών κοριτσιών :  της 3χρονης Μαλένας , της 6μηνών Ιριδας και της 9χρονης  Τζωρτζίνας που θυσιάστηκαν με τόσο άδικο και τραγικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου