Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών

Ένα όνειρο, που ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διεκδίκησε με συνέπεια και επιμονή, άνοιξε πανιά για την πόλη μας, αφού πέρασε από σαράντα κύματα, εμπόδια, γραφειοκρατία και απρόοπτα. Η Ιστιοπλοΐα για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην πόλη μας, είναι πλέον γεγονός.

Ξεκινάμε μαζί το ταξίδι της εκμάθησης της Ιστιοπλοΐας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, με εφόδια το χαμόγελο των αθλητών ΑμεΑ, την τεχνογνωσία των ανθρώπων του Ομίλου, την υποστήριξη της Super Cargo του χορηγού του Ομίλου και με την καθοριστική συμπαράσταση του Δωρητή, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με τη δωρεά του οποίου υλοποιείται το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα.

Η τρίτη πόλη της Ελλάδας, με τις μεγάλες νοσηλευτικές υποδομές πρέπει να στοχεύει στον ειδικό/εξειδικευμένο αθλητικό τουρισμό και διοργανώσεις. Και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με χαρά προσφέρει την τεχνογνωσία και τις δυνάμεις του για την υλοποίηση τέτοιων στόχων.

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας, στην Βόρεια Λεκάνη της Μαρίνας της Πάτρας και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τους οποίους παραχώρησε δωρεάν η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ξεκίνησε η λειτουργία του προγράμματος Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ, με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα της Ιστιοπλοΐας και να νιώσουν την ευεργετική επαφή με τη θάλασσα και γενικά με τα στοιχεία της φύσης.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική εξάσκηση στη θάλασσα, συνοδεία σωστικού φουσκωτού σκάφους, υπό την εποπτεία εξειδικευμένου σε θέματα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ προπονητή, με δύο σκάφη HANSA 303 και με τη βοήθεια εθελοντικού προσωπικού του Ομίλου.

Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο και στο πρόγραμμα άθλησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία εξασφαλίζει τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτών και των ανθρώπων που απαιτούνται για την αγωνιστική εκπαίδευση των αθλητών ΑμεΑ.

Επίσης, την προσπάθεια του Ομίλου υποστηρίζει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδική μνεία, στον Γιώργο Βλάχο, μέλος του Ομίλου και εκπρόσωπό μας στην Επιτροπή ΑμεΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου