ΠΑΤΡΑ : « Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου » στο Πολύεδρο

Βιβλίο… ένα παράθυρο στην ελευθερία

Tο Μ.Σάββατο 23 Απριλίου, στο Πολύεδρο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο βιβλιοπωλέιο, στην γκαλερί και στον κήπο μας!






     Η υγειονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, μας έφερε πιο κοντά στο βιβλίο. Νιώσαμε τη χρησιμότητά του, γεμίσαμε τις ώρες μας διαβάζοντας. Τα βιβλία μας κράτησαν συντροφιά, μας βοήθησαν να «ταξιδέψουμε», να συναισθανθούμε, να ξεχαστούμε. Λειτούργησαν θεραπευτικά. Δεν ήμασταν μόνοι, είχαμε μια ισχυρή αντίσταση στην απομόνωση.  Μέσα απ τις σελίδες τους είχαμε την απόδραση που χρειαζόταν το μυαλό και η ψυχή μας, ένα παράθυρο στην ελευθερία.

Στο Πολύεδρο, από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί δράσεις με συγγραφείς, εικαστικούς, εκπαιδευτικούς και τη φωτογράφο Κατερίνα Τσάκωνα.

Το πρόγραμμα:

ü  Εκπαιδευτική Δράση για παιδιά 10:30π.μ. – 12:30μ.μ.

Θα τυπώσουμε δίπτυχτες κάρτες με θέματα ανοιξιάτικα και πασχαλινά και με τις κάρτες μας, θα δημιουργήσουμε ένα βιβλίo “φυσαρμόνικα”, με την εκπαιδευτικό Λητώ – Ηλιάννα Καπέλλα                                  

ü  Φτιάχνουμε χειροποίητους σελιδοδείκτες από το πρωί και όλη την ημέρα

Παιδιά και ενήλικες, ζωγραφίζουμε σελιδοδείκτες και καταθέτουμε με μηνύματα την αγάπη μας για το βιβλίο.

ü  Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας του Πολύεδρου προτείνουν σημαντικά βιβλία. 

ü  Συνάντηση με τον Βασίλειο Χριστόπουλο 11π.μ. – 2μ.μ.

Ο συγγραφέας Βασίλειος Χριστόπουλος θα είναι κοντά μας να συζητήσουμε και να υπογράψει το νέο του βιβλίο « Ρομανό τσορουπέ» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ένεκεν. Πρόκειται για εννέα διηγήματα με θέματα από τη ζωή των Ρομά.

ü  Περιδιάβαση στο εικονογραφικό έργο της Εύας Μελά όλη την ημέρα

Με αφορμή την έκθεση της ζωγράφου – χαράκτριας Εύας Μελά που πραγματοποιείται στο Πολύεδρο, θα παρουσιάσουμε και το πλούσιο εικονογραφικό της έργο. Σε μια σύντομη παρουσίαση θα δούμε τα εξώφυλλα των βιβλίων που έχει επιμεληθεί.

ü  Με κάθε αγορά από το βιβλιοπωλείο, ένα βιβλίο-δώρο από τις εκδόσεις Πολύεδρο

Η Unesco, για να «τιμήσει τα βιβλία και τους συγγραφείς και να ενθαρρύνει το κοινό – ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους- να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης και να ανανεώσουν τον σεβασμό προς την αναντικατάστατη προσφορά όσων εργάστηκαν για την κοινωνική και την πολιτισμική πρόοδο της ανθρωπότητας», το 1995, ανακήρυξε Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου την 23η Απριλίου. Η επιλογή της ημερομηνίας του εορτασμού καθορίστηκε από το γεγονός του θανάτου τριών σημαντικών συγγραφέων, του Ισπανού Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, του Άγγλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Περουβιανού Γκαρθιλάθο ντε λα Βέγκα, οι οποίοι πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616. Στην Καταλονία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου