Η Λένα Μαντά παρουσίασε στην Πάτρα το νέο της βιβλίο «Η σφραγίδα» :

One-woman show

 Το νέο της βιβλίο «Η σφραγίδα» παρουσίασε μετά από  πολλές πόλεις και  Πάτρα, η Λένα Μαντά το βράδυ της Κυριακής 29 Μαϊου στο DUE PIANI (Αγίου Νικολαου 47)

Την παρουσίαση διοργάνωσε η   Γωνία του Βιβλίου, σε συνεργασία με τις  Εκδόσεις Ψυχογιός.

Τη συγγραφέα και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε αρχικά  εκ μέρους του βιβλιοπωλείου η Ασπασία  Παπαχρίστου.









Η αγαπημένη συγγραφέας, παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο βιβλίο της, στις επιρροές που είχε για τη συγγραφή του και στην έρευνα που έκανε. Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας διαχρονικά και κυρίως στη σημερινή εποχή.

Μίλησε και συνομίλησε με το κοινό, αντίθετα με ότι συνηθίζεται, μόνη όρθια συνεχώς, χωρίς να πλαισιώνεται από συμπαρουσιαστές,  αναδεικνύοντας το ταλέντο της, εκτός από την συγγραφή  και στην άμεση και ζεστή επικοινωνία με τον κόσμο. 

Η υπόθεση του βιβλίου

Οδός Ισαύρων… Εκεί αρχίζει τη ζωή της η Φρειδερίκη Ρένεση, κόρη του Βασίλη και της Λουίζας, αδελφή του Φώτη.

Οδός Ασκληπιού… Στο παλιό αρχοντικό ζει ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Βασίλη Ρένεση, πριν μάθει το αποτρόπαιο παρόν του.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται· από την οδό Ισαύρων, που κρύβει τόση βία, κυλάει ανάμεσα στα στενά της Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα…

Στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων… Εκεί όπου έγινε το μεγάλο κακό… Τη χρονική στιγμή όπου άλλαξε το παρόν και το μέλλον. Πίσω από τους ψηλούς τοίχους του, μπήκαν τα θεμέλια για να πληρώσουν οι ένοχοι.
Μόνο που ο δρόμος είναι μακρύς, το αίμα ρέει και τα σημάδια πονούν…

Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style. To 2016 της απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ηρωίδα-Έμπνευση», για το μυθιστόρημά της ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά, στα κινεζικά, στα αλβανικά, στα σερβικά και στα βουλγαρικά, ενώ συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερο από 2,3 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου