«Το Ξύπνημα της Πατρινέλλας» δια χειρός Αντώνη Μπουλούτζα

Παρουσιάστηκε το περ.  Σάββατο, 28 Μαΐου,  στην αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranee, στην Πάτρα, το τρίτο στη σειρά μυθιστόρημα του γνωστού πατρινού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Αντώνη Μπουλούτζα, «Το Ξύπνημα της Πατρινέλλας» ( εκδόσεις Νίκας ) που ξυπνά αναμνήσεις, συγκινήσεις  και  εμπειρίες σχεδόν αυτοβιογραφικές από άλλες εποχές όχι πολύ μακρινές.













Για το βιβλίο μίλησαν, η Κρίστυ Κουνινιώτη, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και ο Γιώργος Καραχάλιος, ποιητής, ομότιμος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ο συγγραφέας  διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο και  απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων.

ΑΝΔΡ. Β. 

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την παρουσίαση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένας δυνατός σεισμός τραντάζει μια νύχτα την Πάτρα. Και με το ξημέρωμα, αποκαλύπτεται κενή η εσοχή ψηλά στο νότιο τείχος του Κάστρου όπου έστεκε η εμβληματική προτομή του Πατρέα, ιδρυτή της πόλης.  Για τους πολλούς,  ο μαρμάρινος μισός κορμός με κεφάλι γενειοφόρου άνδρα είναι η Πατρινέλλα, το στοιχειό, που προστατεύει την πόλη και προειδοποιεί βγάζοντας ανατριχιαστικά κρωξίματα όποτε έρχεται κάποιο κακό. Η αρπαγή της, λένε, πρόκειται να φέρει δυστυχία και δεινά.  Ο εφιάλτης αρχίζει: ένας ύποπτος πέφτει νεκρός έξω από το Φρούριο με μια σχίζα από σπασμένο κλαδί δένδρου καρφωμένη στο κεφάλι. Κάποιος άλλος βρίσκει φρικτό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα, και ένα ζευγάρι παράνομων αλληλοσκοτώνεται, ενώ σημειώνονται εμφανίσεις φαντασμάτων που μεταφέρουν μηνύματα και ζοφερές προειδοποιήσεις. Ο τρόμος σκιάζει την Πάτρα.  Οι σεισμοί επαναλαμβάνονται κάθε πρωί την ίδια πάντα ώρα και η περιοχή μέσα και γύρω από το Φρούριο μετατρέπεται σε ένα τρομακτικό πεδίο όπου αναβιώνουν φονικές σκηνές του παρελθόντος και εκδηλώνονται παραφυσικά φαινόμενα. Η κατάσταση χειροτερεύει, όταν μια γυναίκα πεθαμένη πριν από τριακόσια χρόνια εμφανίζεται ανάμεσα στους ζωντανούς! Και δείχνει πολύ θυμωμένη... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου