Η Χριστίνα Αλεξοπούλου για το νέο νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, από τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη,το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά και από κοινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Υγείας με τη Βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνας Αλεξοπούλου, τη Βουλευτή Α’ Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο της HOPEgenesis Δρ. Στέφανο Χάνδακα, στην οποία συζητήθηκε η επικείμενη τροποποίηση του πλαισίου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η κ. Αλεξοπούλου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, που αποδέχτηκαν την πρότασή της για την στήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών, που για οικονομικούς κυρίως λόγους, δεν στρέφονται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ενώ χρήζει και εκσυγχρονισμού το νομικό πλαίσιο.

Στη χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας και εκ των οποίων ένα μικρό μόνο ποσοστό προσφεύγει στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η κα Αλεξοπούλου ευαισθητοποιημένη πάνω στα ζητήματα της οικογένειας και του δημογραφικού, θέλησε να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις προκειμένου να υποστηριχθούν τα ζευγάρια αυτά.

Η Κυβέρνηση άλλωστε, υλοποιεί μία σειρά μέτρων από το 2019 για την ουσιαστική υποστήριξη των νέων ζευγαριών. Τα μέτρα αυτά αφορούν από την εξεύρεση στέγης μέχρι τη θέσπιση επιδόματος γέννησης. Τώρα με την σύνταξη και σύντομα την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου, δίνει τα κίνητρα και τη δυνατότητα σε χιλιάδες ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Η κοινωνική και η δημογραφική σημασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας αυτής είναι μεγάλη και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους νέους και το μέλλον της Πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου