ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Δωρεά 16 δεξαμενών νερού από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ στην ΠΔΕ για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών

Στη δωρεά 15 σιλοφόρων οχημάτων που έχουν μετατραπεί σε δεξαμενές νερού, χωρητικότητας 30 κ.μ. το καθένα καθώς και μίας ανοικτής δεξαμενής νερού, χωρητικότητας 40 κ.μ., για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών ελικοπτέρων προχώρησε σήμερα ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ προς την ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδος

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Δρέπανο Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, ευχαρίστησε και συνεχάρη την εταιρεία για την προσφορά της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα πολύτιμο χέρι βοηθείας προς τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και γενικότερα, προς όσους αγωνίζονται για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Οι 16 δεξαμενές θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτεροτρόπο και με βεβαιότητα, θα πιάσουντόπο. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πυρόσβεση, προκειμένου οι δεξαμενές να τοποθετηθούν σε σημεία επικινδυνότητας και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Χρειαζόμαστε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως σύμμαχο στην Πολιτική Προστασία και σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα που εύχομαι να βρει μιμητές».





Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, υπογράμμισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλοευχαριστώ στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ για την προσφορά του. Η πυροπροστασία και η πυρόσβεση δεν είναι καθήκον ενός ανθρώπου αλλά καθήκον όλων των πολιτών. Εδώ ενώνουμεδυνάμεις.Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο κρατικόςπροϋπολογισμός, χρειάζεται και η προσφορά των ιδιωτών, η κοινωνική τους ενσυναίσθηση.Και στην περίπτωση αυτή ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δίνει το παρών». Σημειώνεται ότι στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Από τη δική του πλευρά, ο υποστράτηγος Π.Υ., Νίκος Ρουμελιώτης, έκανε λόγο για μία όμορφη πρωτοβουλία και μία έξυπνη και πρακτική ιδέα. «Είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε. Είμαστε Σώμα τωνπράξεωνκαι τα 16 σιλοφόρα φτάνουν σε μια περίοδο που θα πιάσουντόπο. Βρισκόμαστε σε αντιπυρικήπερίοδο, έχουμεδύσκολεςκαιρικέςσυνθήκες. Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν.Φαρμάκης, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η δωρεά, άμεσα κινητοποιηθήκαμε και συνεργαστήκαμε για το που θα τοποθετηθούν οι δεξαμενές. Ευχαριστούμε όλη την ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καιπροσωπικά τον Περιφερειάρχη και τους τρείς Αντιπεριφερειάρχες. Προχωράμε ένα βήμα παραπέρα».

Επίσης, ο Διευθυντής του εργοστασίου Πατρών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ,Δημήτρης Περικλόπουλος, αναφερόμενος στη δωρεά του Ομίλου, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος στέκεται αρωγός στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών που μας απασχολούν και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε για την εταιρεία μας δεν είναι η πρώτη φορά που παρέχει τη δική της βοήθεια στο έργο των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών. Κάθε χρόνο συνεισφέρουμε με όποιο μέσο μπορούμε.Μετασκευάσαμε και προχωρήσαμε στη δωρεά 16 σιλοφόρωνγια την τροφοδοσία πυροσβεστικών μέσων με στόχο την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών. Δίνω μία ευχή: Να είναι αχρείαστες και να βασιστούμε μόνο στην πρόληψη».

Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν επίσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος, Απόστολος Μαρτζάκλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αχαΐας, ταξίαρχος, Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Διοικητής του Α’ Αστυνομικού τμήματος Πατρών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Δημήτρης Διονυσόπουλος, ο Αρχιπύραρχος, Χριστόφορος Μπόκας, Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας , ο Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας και ο Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών ΥπηρεσιώνΟμίλου ΤΙΤΑΝ, Νίκος Παπαγεωργίου.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου