ΠΑΤΡΑ : Ενημερωτική εκδήλωση, διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα και σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Στη συνέχεια, η Ευφροσύνη Λαλιώτη, Αντιπύραρχος, Τμηματάρχης του Γραφείου Επιχειρήσεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν) Αχαΐας, απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος, Νικολάου Ρουμελιώτη, Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα.

Η εισηγητική παρέμβαση, έγινε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου και Κοιμητηρίων του Δήμου Πατρέων, Μιχάλη Αναστασίου και αφορούσε στις εξελίξεις στα ζητήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, καθώς και τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής θωράκισης για την προστασία του λαού μας και του φυσικού πλούτου της περιοχής.

 







Στη συνέχεια, ο Διονύσιος Βορίσης, Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α., έκανε σύντομη ομιλία με θέμα “Η εκπαίδευση για το πώς δρούμε και συμπεριφερόμαστε σωστά σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών”, ενώ αμέσως μετά, ο Δημήτρης Μαρμούτας, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας πραγματοποίησε παρέμβαση με θέμα “Υπόθεση όλων των εργαζομένων η πάλη για την προστασία των δασών και την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς”.

 

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ψυχολογικής κρίσης με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε μια φυσική καταστροφή, πιάνοντας μία ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή του θέματος της πυροπροστασίας, μίλησαν η Γεωργία Βορίση, Λογοπεδικός MSc. και η συνεργάτιδά της Κατερίνα Γκουρνέλου.

 

Επιπλέον, ο Αντιπυραγός ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, Ταξιάρχης Νασόπουλος, μίλησε για το θέμα της παθητικής και ενεργητικής πυρασφάλειας μεμονωμένων κτιρίων και οικισμών, που δύνανται να επηρεασθούν από μια δασική πυρκαγιά, ενώ ο Σταύρος Βαρβατσούλης, Δασάρχης Πατρών, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων δασοκομικών χειρισμών για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης των Δασαρχείων με προσωπικό και μέσα.

 

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιαννάκος, ο οποίος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο Δήμαρχο Πατρέων.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση όλων να συνεχίσουν τη συνεργασία, με κοινό στόχο την προστασία από τις πυρκαγιές, που πλήττουν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ολόκληρη τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου