Μνήμη Ανδρέα Συνοδινού

 Το πλήρες κείμενο  του επικηδείου που εκφώνησε ο Κώστας Ρηγόπουλος εκ μέρους της ΔΕΕΠ της ΝΔ Αχαϊας:

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, βαθιά θλίψη και πόνο αποχαιρετάμε  τον Ανδρέα Συνοδινό.

Τον φίλο, τον συνοδοιπόρο, τον συμμαχητή, τον συναγωνιστή, τον οικογενειάρχη, που τόσο πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Ο Ανδρέας υπήρξε πάντα πρότυπο ιδεολογικής συνέπειας, πολιτικής σταθερότητας και υποδειγματικής εργατικότητας.

Συστηματικός, κρυστάλλινος, μεθοδικός και ταυτόχρονα μετριοπαθής, ειλικρινής, ευγενής, με τα επίθετα να περισσεύουν. Ήταν ο άνθρωπος της προσφοράς. Ήταν ενεργός πολίτης που υπερασπιζόταν τα ιδανικά και τις αξίες μας.

Ο Ανδρέας είχε μια δωρικότητα και συγχρόνως μια πολύ καθαρή ματιά.

Γαλουχήθηκε στα ιδανικά της φιλελεύθερης παράταξης, τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του, καθώς και η οικογένεια της συζύγου του Έντζη  Σταματάκη. Τούτες τις μέρες συμπλήρωνε 48 χρόνια στην Νέα Δημοκρατία, με ουσιαστική προσφορά και εμφανή αποτυπώματα για την προσφορά του.

Ο Ανδρέας Συνοδινός εντάχθηκε στην Νέα Δημοκρατία από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της το 1974. Συνιδρυτής της Δημοκρατικής Κίνησης Μαθητών της ΜΑΚΙ, της ΟΝΕΔ και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Δύσκολα χρόνια, που τα έσκιαζε η φοβέρα, έδωσε όλες τις μάχες από την πρώτη γραμμή του αγώνα, από όλα τα μετερίζια, από πολλές θέσεις ευθύνης, τόσο στα Διοικητικά Συμβούλια των τοπικών οργανώσεων, όσο και στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας.

Υπήρξε ειλικρινής, ανιδιοτελής, ασυμβίβαστος, εργατικός, μαχητής, άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια, κερδίζοντας τον σεβασμό φίλων και αντίπαλων.

 

Υπήρξε η δυνατή φωνή και δύναμη της παράταξης  παντού από όπου και αν την υπηρέτησε. Με την σύζυγό του Έντζη, δημιούργησαν μια λαμπρή οικογένεια αποκτώντας δύο παιδιά. Τον Νίκο και τον Ηρακλή οι οποίοι νοιώθουν περήφανοι για εσένα.

Σήμερα αγαπημένε μας Ανδρέα είμαστε όλοι εδώ για να σου πούμε το τελευταίο αντίο.

          Από την γειτονιά των αγγέλων μην ξεχάσεις να δώσεις χαιρετισμούς σε όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες. Σε όλους αυτούς που επί δεκαετίες δίναμε μαζί τις καθημερινές μάχες από την πρώτη γραμμή του αγώνα.

                    Εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, του Συμπολίτη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, του Υφυπουργού Εξωτερικών, των τριών βουλευτών και πολιτευτών, του Προέδρου της ΔΕΕΠ και των μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης, των Τομεαρχών, των εθελοντών, του προεδρείου της ΟΝΕΔ, των συναγωνιστών και των φίλων, σε αποχαιρετάμε.

          Θα λείψεις σε όλους μας. Και ασφαλώς θα λείψεις στην αγαπημένη σου οικογένεια. Στην αγαπημένη σου σύζυγο, αντιπρόεδρο της Οργάνωσής μας Έντζη , στους γιους σου Νίκο και Ηρακλή, στον αδελφό σου Στέλιο, στους υπόλοιπους συγγενείς και φυσικά σε όλους εμάς.

          Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά σου, για την λεβεντιά σου και την καλοσύνη σου.

          Σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες, για την εμπιστοσύνη και την ζεστασιά της ματιάς σου, της ματιάς που θα μας συντροφεύει όλους.

Καλό ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου