Γιατί χάσαμε το τρένο; Γιατί εκτροχιάζεται η ανάπτυξη της Πάτρας;

 

σπιράλ: Μια πλήρης ανάλυση της κατάστασης και συγκεκριμένες προτεινόμενες λύσεις

«Το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο-Πάτρα, μετά την απόρριψη του αιτήματος των ελληνικών αρχών να συμπεριληφθεί στα εγκεκριμένα έργα των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, βρίσκεται πλέον εκτός χρηματοδότησης και παγώνει επ’ αόριστον.Οι βασικές αιτίες της απόρριψης του έργου βρίσκονται στην διόγκωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου πέρα από κάθε λογική, με απαιτήσεις υπογειοποίησης πολλών χιλιομέτρων, στην οποία πρωτοστάτησαν Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή. Το τεράστιο κόστος και η τεχνική δυσκολία της κατασκευής έβγαλαν το φάκελο του έργου εκτός προδιαγραφών».





Κατόπιν των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων οι άνθρωποι του σπιράλ (ο Επικεφαλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γραμματέας, η Πολιτική Γραμματεία και η Ομάδα Εργασίας #Υποδομές) επικοινώνησαν με γνώστες του θέματος «τρένο», εμπειρογνώμονες, ειδικούς και καλά ενημερωμένους πολίτες εντός και εκτός Πατρών, προκειμένου να διαμορφώσουν πληρέστατη άποψη για την παρούσα κατάσταση και τα περαιτέρω σενάρια. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που καθόρισε και τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της δημοτικής μας παράταξης για το θέμα, καταθέτουμε την ανησυχία μας για την επιμονή σε αυτοκαταστροφικές εμμονές που μπορεί να οδηγήσουν στον «εκτροχιασμό της ανάπτυξης της Πάτρας». Κυρίως καταθέτουμε μια λεπτομερή ανάλυση της κατάστασης και συγκεκριμένες προτεινόμενες λύσεις.

«Οφείλουν όλοι οι τοπικοί φορείς και εκφραστές του συμφέροντος του τόπου να λάβουν αμέσως δημόσια και υπεύθυνη στάση και να δράσουν αναλόγως για ένα τόσο κορυφαίο θέμα, όταν για άλλα ασήμαντα ψευτοπρόβλήματα και επικοινωνιακές τους ανάγκες αναλίσκονται ασκόπως καθημερινά.Επιβάλλεται να εκδηλωθεί άμεσα η ενεργός στήριξη και το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων των μαζικών φορέων και των αιρετών του νομού μας στο εν λόγω ζήτημα. Πρόκειται για ένα θέμα κρίσιμο για το μέλλον και την ανάπτυξη τής -υστερούσας κατά πολύ και σε πολλά- περιοχής μας, καθώς και για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Να περιμένουμε το τρένο της ανάπτυξης; Από πού και πότε;»

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο με την αναλυτική προσέγγιση του σπιράλ στο θέμα του τρένου, βάσιμους προβληματισμούς για το άμεσο και απώτερο μέλλον και συγκεκριμένες ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Στη φωτογραφία: ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι (Θάνος Δούρος, Χαράλαμπος Στανίτσας), η γραμματέας Εύα Αθανασοπούλου και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας (Ευαγγελία Βαβαρούτα, Άκια Σταμάτη, Μαίρη Κάργα, Χάρης Κοντογιαννάτος, Στάθης Πολίτης). Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Υποδομές του σπιράλ είναι ο Δημήτρης Νταλαπέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου