ΠΑΤΡΑ : Αλέξης Κούγιας, Αγγελική Τσιόλα και Όθων Παπαδόπουλος στην ίδια αίθουσα

 

Τα βλέμματα στην Πάτρα και το συνέδριο στο οποίο πολύ γρήγορα κυριάρχησαν οι εξελίξεις για τα 3 νεκρά παιδιά. Αγγελική Τσιόλα, Αλέξης Κούγιας και Όθων Παπαδόπουλος, βρέθηκαν μαζί και άρχισαν να κουβεντιάζουν, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και όχι μόνο…

Ο Αλέξης Κούγιας στήριξε την Αγγελική Τσιόλα και ο Όθων Παπαδόπουλος, που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Όταν η ιατροδικαστής που είχε διενεργήσει τη νεκροψία στην αδικοχαμένη Ίριδα, αμφισβήτησε ανοιχτά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα. Την ερχόμενη Δευτέρα, η 33χρονη αναμένεται να καταθέσει ως ύποπτη υπόμνημα, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.







Πιο αναλυτικά σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί χθές και σήμερα Κυριακή στην Πάτρα το 22ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινοκολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη διοργάνωση περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αφού η πρώτη συζήτηση αφορά στη δημοσιότητα και τις τηλεοπτικές “δίκες”.Μια συνάντηση που αποκτά πανελλήνιο ενδιαφέρον, λόγω της υπόθεσης των θανάτων των 3 παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, αφού συμμετέχουν ο γνωστός ποινοκολόγος Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, ο αστυνομικός συντάκτης του Live News, Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός. Ανάμεσα σε όσους παρακολουθούν την εκδήλωση και η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κ. Αγγελική Τσιόλα. Η υπόθεση των θανάτων των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης. ‘Ως ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτήρισε ο συνήγορος της 33χρονης κατηγορούμενης, την αντίδραση της Αγγελικής Τσιόλα, στο πόρισμα των συναδέλφων της ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, που αποδίδουν τον θάνατο της Ίριδας σε δολοφονία λόγω ασφυξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσιόλα μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης, εξαπολύει ευθεία επίθεση σε όσους διαρρέουν επιλεκτικά στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας στον Τύπο και αναφέρει ότι τα ευρύματα του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα δεν επιβεβαιώνονται, από την ιατροδικαστική εξέταση που έκανε η ίδια.

Σύμφωνα με τον Όθων Παπαδόπουλο, η Αγγελική Τσιόλα ήταν η ιατροδικαστής εκείνη που εξέτασε νεκροτομικά τη μικρή Ίριδα Δασκαλάκη, ενώ οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλογρηάς έβγαλαν πόρισμα εξετάζοντας απλά στοιχεία και φωτογραφίες. Στο πλευρό της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στάθηκε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους, η αντίδραση της κ. Τσιόλα ήταν δικαιολογημένη, κατακρίνοντας παράλληλα τη δημόσια συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις ενέργειες των ιατροδικαστών που χειρίστικαν τις υποθέσεις των θανάτων των παιδιών.

Παράλληλα ο γνωστός ποινικολόγος κατέκρινε τις “τηλεδίκες”, αναφέροντας ότι στον τηλεοπτικό αέρα δικάζονται άνθρωποι και επιστήμονες από άσχετους δημοσιογράφους και τηλεπαρουσιαστές, ενώ συμμετέχουν σε αυτές δικηγόροι που “δεν έχουμε δει ποτέ στα δικαστήρια”, όπως είπε, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για πολύ συγκεκριμένους συναδέλφους του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου