Απώλειες : Αριστομένης – Μένης Ψάχος (1951- 2022)

Στα μέσα του περασμένου μηνός Ιουλίου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μένης Ψάχος , γνώριμος από τα νεανικά μας χρόνια.

Ελάχιστο χρέος και συναισθηματική ανάγκη για όσους και  όσες, της ίδιας γενιάς  και όχι μόνο, που τον γνώριζαν,  αυτή η λιτή αναφορά στη μνήμη του.

Ο  Μένης Ψάχος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1951. Ο πατέρας του Δημήτριος Ψάχος ήταν διαπρεπέστατος ιατρός- παιδίατρος με σπουδές και ειδίκευση στο εξωτερικό (Γερμανία, ΗΠΑ).  Παράλληλα είχε υπάρξει ανωτέρου βαθμού  στρατιωτικός ιατρός  και προσωπικός ιατρός του διάδοχου Κωνσταντίνου στους  Βαλκανικούς και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Είχε μεγάλη ιδιοκτησία στην περιοχή Ζαρουχλεϊκων για αυτό και η τοποθεσία  πήρε το όνομα  Ψάχου.




Ο πατέρας του λόγω της στρατιωτικής του καριέρας σε εποχή συνεχών πολέμων και στη συνέχεια ειδικεύσεων του στο εξωτερικό, παντρεύτηκε σε μεγάλη σχετικά ηλικία τη Μαρία Πορευοπούλου και απέκτησαν δυο παιδιά τον Αριστομένη -  Μένη και τη Γιούλα. Έφυγε νωρίς αφήνοντας σέ μικρή ηλικία ορφανά τα δυο παιδιά με τη μητέρα τους να τους δίνει άριστη ανατροφή. Η αδελφή του Γιούλα έφυγε από ανίατη ασθένεια σε σχετικά μικρή ηλικία στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Ο Μένης  φοίτησε   στο Στρούμπειο -  2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών και στο  Διακίδειο - 10ο Δημοτικό σχολείο  και τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων.

Έκανε σπουδές στην ιατρική στην Ιταλία αλλά επαγγελματικά ασχολήθηκε με εισαγωγές, εμπόριο και επιχειρήσεις με έδρα την Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια, που  σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα  περνούσε το χρόνο του μεταξύ Πάτρας και Αθήνας.

Ενορίτης του ιερού ναού Ευαγγελιστρίας είχε συνεχή παρουσία στις λειτουργίες. 

Υπήρξε επίσης βαθμοφόρος του 2ου Συστήματος Προσκόπων και πρόσφατα  είχε   επισκεφθεί την  εκεί Ενωση Παλαιών Προσκόπων  του Συστήματος και είχε ενημερωθεί  για στολή  και άλλες δραστηριότητες, θέλοντας να ενεργοποιηθεί   αλλά δεν πρόλαβε.

Ήταν αγαπητός στη κοινωνία της πόλης  και η απώλεια του λύπησε ιδιαίτερα  τον ευρύ κύκλο των  πολυάριθμων  φίλων του.

Από την οικογένεια πλέον μένει ο γιος του Δημήτρης και ο ανιψιός του Δημήτρης Πλουμάρης – Ψάχος  γιος της πρόωρα αδικοχαμένης αδελφής του Γιούλας.

Τον Μένη  θα τον θυμόμαστε  πάντα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  : Σε μία από τις φωτογραφίες εικονίζεται πρόσφατα με τον αδελφικό του φίλο Νίκο Φιλιππακόπουλο  μπροστά στο ιστορικό αυτοκίνητό του Μένη με το οποίο πριν πολλά χρόνια είχαν  γυρίσει  την Ευρώπη.

Α.Α.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου