Δ.Ε.Ε.Π NΔ : Δράσεις παντού για μια νέα πορεία στην Αχαΐα


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 9ΜΗΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΑΒΗ

Συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες εννέα μήνες από την εκλογή της νέας Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και με την ευκαιρία αυτή στα γραφεία της Οργάνωσης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Αντώνης Κουνάβης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσίασε τον απολογισμό των πρώτων εννέα μηνών με όλες τις πρωτοβουλίες , εκδηλώσεις , δράσεις , που αναπτύσσονται στην Αχαΐα. Ειδικότερα ο κ. Κουνάβης υπογράμμισε :




«Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας , πίστη στη στρατηγική μας και αισιοδοξία, αναλάβαμε τον περασμένο Οκτώβριο με την εμπιστοσύνη των μελών , την επανεκκίνηση της Οργάνωσης στην Αχαΐα. Αφοσιωμένοι όλοι στην Νέα Δημοκρατία που «γεννήθηκε» από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους άξιους συνεργάτες του, σε κρίσιμες – για την πατρίδα – συνθήκες και σήμερα αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα μας με Πρωθυπουργό και ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η Νέα Δημοκρατία: Πιστεύει στο έθνος , Πιστεύει στην ειρηνική συμβίωση των λαών και καταδικάζει κάθε πράξη βίας και αυθαιρεσίας , Πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, που μάχεται για την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου , Πιστεύει στην ελεύθερη δημοκρατική οικονομία , Πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη , Πιστεύει στις ιστορικές ρίζες και τις δυνατότητες της χώρας , Πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας είναι στον δυτικό κόσμο και στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης , Πιστεύει και εργάζεται ώστε οι Έλληνες να είναι ίσοι όχι μόνον έναντι του νόμου, αλλά και έναντι των ευκαιριών.

Έκτοτε, η Νέα Δημοκρατία, υπό τις δημοκρατικά εκλεγμένες, άξιες ηγεσίες των Γεωργίου Ράλλη, Ευάγγελου Αβέρωφ, Κώστα Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, παρέμεινε σταθερή στο πλαίσιο των ιδρυτικών της – και πάντα επίκαιρων – αρχών, αξιών και στρατηγικών κατευθύνσεων για τη χώρα.
Συναισθανόμενοι όλοι τις βαριές μας ευθύνες έναντι της Παράταξης και των Μελών εννέα μήνες ξετυλίγουμε καθημερινά τις δράσεις μας σε ολόκληρο τον Νομό και τα αποτελέσματα της δημόσιας πολιτικής μας είναι πλέον σε όλους ορατά.

Το επόμενο διάστημα όλοι εμείς οι εθελοντές , τα μέλη , οι Τομεάρχες και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια τεράστια πρόκληση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρώτη ύλη όλα τα βασικά γνωρίσματα της παράταξής μας τη σύνεση , το μέτρο , τον ορθό λόγο , την ελευθερία , την έμπρακτη αλληλεγγύη , το σεβασμό στην παράδοση , τη δικαίωση όλων των μεγάλων ιστορικών επιλογών μας από την πρώτη μέρα της θητείας του ως πρωθυπουργός έβαλε το πρόταγμα των επόμενων ετών. Θέλει η κυβέρνηση του να κριθεί από τα αποτελέσματα του μεταρρυθμιστικού της έργου και όχι για τις προθέσεις της. Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας σε συνεργασία με τον Γραμματέα της Πολιτικής μας Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη , τον Υφυπουργό Εξωτερικών , τους Βουλευτές του Νομού και τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκηαξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους επικοινωνίας και επαφής με την κοινωνία παραδοσιακούς και σύγχρονους. Επειδή όμως τα κόμματα δεν είναι μόνο δεξαμενές σκέψης συνεχίζουμε την ανάδειξη ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων μέσα από συλλογικές διαδικασίες με τη συμβολή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών και φίλων. Στεκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση και υποστηρίζουμε το έργο της με νηφάλιο λόγο χωρίς κραυγές επενδύοντας στο πολιτικό επιχείρημα , εξειδικεύοντας τις πρωτοβουλίες της και προβάλλοντας τα αποτελέσματα της δημόσιας πολιτικής της».

Ενδεικτικά τους εννέα πρώτους μήνες της λειτουργίας της νέας Δ.Ε.Ε.Π. οι κύριες πρωτοβουλίες και δράσεις ήταν :

 

 

·       Διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις στην Γενική Γραμματεία του κ. Πρωθυπουργού , με Υπουργούς , Υφυπουργούς και Διοικητές Οργανισμών για την προώθηση – επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων και την επίσπευση αναπτυξιακών έργων για την Αχαΐα (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου , νέα σιδηροδρομική γραμμή , Αστυνομικό Μέγαρο κ.α.).

·       Ανοίξαμε την Οργάνωση στην κοινωνία και πραγματοποιούμε συναντήσεις και συσκέψεις στα γραφεία μας με την συμμετοχή εκπροσώπων Φορέων και Παραγωγικών  Συλλόγων. Προώθηση υπομνημάτων.

·       Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες διαλόγου στα γραφεία μας με ομιλητές τους Υπουργούς – Υφυπουργούς κ.κ. Κώστα Καραμανλή , Μάκη Βορίδη , Κώστα Σκρέκα , Νίκο Παπαθανάση , Λευτέρη Αυγενάκη , Γιώργο Καραγιάννη , Νίκο Γιατρομανωλάκη , Σοφία Ζαχαράκη , Ζέτα Μακρή και Θεόδωρου Ρουσσόπουλου.

·       Δημιουργήσαμε υπερσύγχρονα γραφείων της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα στα οποία φιλοξενούνται η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

·       Σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσιάστηκε η Νέα Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας. Γνωριμία των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των νέων μελών με την οργανωμένη βάση. Ξεκίνημα νέας πορείας.

·       Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη και τον Γραμματέα Οργανωτικό και Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Στέλιο Κονταδάκη.

·       Πραγματοποιείται τακτικά ανά μήνα συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας και τα μέλη έχουν αναλάβει τους εξής Τομείς : ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ , ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ , ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ,  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ , ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ , ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ , ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ , ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.

·       Ορισμός 22 Τομεαρχών που καλύπτουν όλους τους Τομείς δράσης και είναι : ΥΓΕΙΑΣ , ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ , ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ , ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΓΥΝΑΙΚΩΝ , ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ , ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ , ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ , ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.

·       Συγκροτήθηκαν μέχρι τώρα 20 Τομείς στους οποίους συμμετέχουν 280 στελέχη , μέλη της Οργάνωσης. Τακτικές Συνεδριάσεις , στοχευμένες δράσεις και προετοιμασία εκδηλώσεων και ημερίδων.

·       Επιτυχής πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο με ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ανταλλαγές ευχών για τη νέα χρονιά.

·       Φιλανθρωπική εκδήλωση γυναικών σε συνδιοργάνωση με τοτμήμα γυναικών και ομιλητή την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

·       Πρώτη πολιτική εκδήλωση μετά από 35 χρόνια στον Δήμο Ερυμάνθου με ομιλητή τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο. Τιμητικές διακρίσεις ιδρυτικών στελεχών.

·       Εκατόν εβδομήντα παρεμβάσεις στα ΜΜΕ Αχαΐας (δελτία τύπου για θέματα επικαιρότητας κ.α.) , αναβάθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (FacebookBlog) ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και λογαριασμός στο twitter.

·       Καθιερώθηκε ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών πρώην Υπουργών , Βουλευτών , Πολιτευτών , Δημάρχων , Νομαρχιακών - Δημοτικών Συμβούλων και Στελεχών – Μελών της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ.

·       Συμβάλλαμε στην δημιουργία νέων γραφείων μετά από δεκαετίες στις ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλαβρύτων και Δυτικής Αχαΐας ενώ προχωρούν οι αναζητήσεις για την εξεύρεση χώρων και τη στέγαση των ΔΗΜ.Τ.Ο. Ερυμάνθου και Βορείου Τομέα Πάτρας.

·       Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κατάθεση στεφάνου.

·       Τιμητική εκδήλωση για την Ναυμαχία της Πάτρας. Κατάθεση Στεφάνου.

·       Εκπροσώπηση της Οργάνωσης σε εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον Νομό Αχαΐας.

·       Εθελοντική Αιμοδοσία μελών στα γραφεία μας στην Πάτρα.

·       Εκδηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε συνδιοργάνωση με τις ΔΗΜ.Τ.Ο. σε Αίγιο , Καλάβρυτα , Ζαρούχλα , Τριπόταμα , Δάφνη , Κλειτορία , Σελιανίτικα , Ακράτα , Τρυπιά , Τέμενη (σήμερα) και Ριόλο. Προγραμματισμός για αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Κάτω Αχαΐα , Λάππα , Λουσικά , Διάσελο , Αιγείρα και τριών ακόμη στην Αιγιάλεια.

·       Εκδηλώσεις αγάπης τις εορτές των Χριστουγέννων στο Ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης , στο Κέντρο Κράτησης Αγίου Στεφάνου , στο Καρμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και σε αναξιοπαθούντες οικογένειες.

·       Πασχαλινές εκδηλώσεις αγάπης σε ιδρύματα της Πάτρας σε συνεργασία με το Τμήμα Γυναικών. Στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών για το πασχαλινό τραπέζι.

·       Επίδοση επιταγής στον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα με τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης γυναικών που έγινε στην Πάτρα.

·       Στήριξη Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων σε εκλογικές διαδικασίες (Συλλόγων , Σωματείων κ.α.).

·       Δυο εκστρατείες εγγραφής νέων μελών στη Νέα Δημοκρατία (η δεύτερη σε εξέλιξη) με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

·       Εκστρατεία (σε εξέλιξη) οικονομικής εξόρμησης της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας.

·       Δημιουργία χορευτικού συγκροτήματος. Κινητός κινηματογράφος και έναρξη διαλέξεων στα γραφεία.

·       Πρωτοβουλίαεπανεργοποίησης παλαιών μελών και υποδοχής νέων μελών και εθελοντών.

·       Ουσιαστική στήριξη σε πρωτοβουλίες της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας , της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , δημιουργία της ΜΑΚΙ και προετοιμασία ίδρυσης Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων.

·       Συχνές ενημερώσεις και επικοινωνία με τα μέλη της Οργάνωσης. Συναντήσεις στα γραφεία μας και ανταλλαγή απόψεων – προτάσεων.

·       Δημιουργία πυρήνων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Αχαΐας.

·       Επτά εκδηλώσεις εκλογικής ετοιμότητας στελεχών , μελών και εθελοντών στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. στην Πάτρα. Συνεχίζονται με τέσσερις τον Αύγουστο. Προγραμματισμός μέχρι 30 Σεπτεμβρίου άλλων έξι εκδηλώσεων με τις οποίες κλείνει και ο Γ’ Κύκλος και αφορά στελέχη και μέλη από τον Δήμο Πατρέων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου