ΠΑΤΡΑ : Τα σχολεία της πόλης χρειάζονται το δήμο

Άρθρο του Ανδρέα Κοσμάτου, συντονιστή Ομάδας Εργασίας #Παιδεία του σπιράλ

Σεπτέμβριος… ο μήνας του τρύγου και της έναρξης των σχολείων! Τα παιδιά ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά με προσδοκίες και όνειρα, ενώ τα μόνα που θέλουν από τους μεγαλύτερους είναι υποστήριξη ψυχολογική, υποστήριξη σε υλικοτεχνικά υλικά και εξασφάλιση του σωστού χώρου για την εκπαίδευσή τους. Αυτό το τελευταίο, η πολιτεία το έχει αναθέσει στους δήμους και για αυτό το σκοπό έχει δώσει και τα σχετικά κονδύλια και το προσωπικό. Σωστός χώρος εκπαίδευσης σημαίνει ασφαλής χώρος, καθαρός χώρος και επαρκής χώρος. Η συζήτηση για κάθε ένα από αυτά είναι μεγάλη και δυστυχώς τα νέα που έρχονται στο «σπιράλ» και στην Ομάδα Εργασίας #Παιδεία είναι αποκαρδιωτικά. Ημιτελείς εργασίες, έλλειψη σκίασης, στέγες που στάζουν, αδυναμία πρόσβασης για εμποδιζόμενα άτομα (ένα απλό κάταγμα μπορεί να αναστατώσει τη λειτουργία όλης της σχολικής μονάδας). Χώροι αμφιβόλου υγιεινής, γραμμένοι τοίχοι και ένας κατάλογος που συνεχώς εμπλουτίζεται καθώς εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων έρχονται στα γραφεία μας και ζητούν να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα κτήρια, αλλά και στον τομέα της καθαριότητας.

 

Το θράσος και το κλίμα «τρομοκρατίας» που καλλιεργείται στην πόλη στα χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής δεν έχει προηγούμενο! Έχουν καβαλήσει το καλάμι και «τρέχουν» με χίλια στην κατηφόρα, τραβώντας και την Πάτρα μαζί τους. Πήραν μονοπώλιο το «καλό» του λαού και άντε να το ξεμπλέξουν από το καλό του κόμματος. Όποιος αντιδρά, γίνεται εργαλείο των εχθρών. Όποιος δεν συμφωνεί… ας πάει σε άλλη πόλη (όπως μας έχουν πει ακόμα και σε δημοτικά συμβούλια).

 

Το «σπιράλ» είναι δίπλα στον δημότη της Πάτρας, η μοναδική δημοτική παράταξη που έχει γραφεία, όπου ο καθένας μπορεί να περάσει την πόρτα της, να συναντηθεί με ανθρώπους της πόλης και να συζητήσει. Είμαστεέτοιμοι να ακούσουμε τους πάντες, χωρίς να βάζουμε ταμπέλες ή να τους ξεχωρίζουμε. Ειδικά για ζητήματα παιδείας, στο πλαίσιο των  αρμοδιοτήτων του δήμου, η αντίστοιχη θεματική ομάδα, βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

 

Στα πλαίσια, λοιπόν, της συνεχούς ενασχόλησής μας  και του θεσμικού μας ρόλου, θυμίζουμε στη Δημοτική Αρχή τους στόχους που είχε θέσει στο τεχνικό της πρόγραμμα, στο οποίο προβλεπόταν η ενεργειακή αναβάθμιση σε 16 σχολικά κτίρια και η κατασκευή  2 σχολείων, καθώς και η συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων, όπου χρειαζόταν. Ζητάμε ενημέρωση για την πορεία των έργων, όπως και τα χρονοδιαγράμματα για την περάτωση των εργασιών. Οι τελικοί ωφελημένοι είναι τα παιδιά μας στα οποία οφείλουμε ένα καλό παρόν κι ένα καλύτερο μέλλον!

 

Ανδρέας Κοσμάτος

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου #σπιράλ

Συντονιστής Ομάδας Εργασίας #Παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου