Όλο το φάσμα

 ...των νέων προκλήσεων στον τομέα της οικοανάπτυξης με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων καλλιέργειας και σύγχρονων εργαλείων για τη βιώσιμη διαχείριση της παραγωγής, αλλά και του αγροτικού περιβάλλοντος θα αναδειχτεί στη διάρκεια της επιστημονικής-ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας- ΑgreΧa 2022.

«Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η υιοθέτηση καινοτομιών στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα αποτελεί ζητούμενο στην κατεύθυνση της απόδοσης των καλλιεργειών, της βελτίωσης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, της εξοικονόμησης ενέργειας ιδιαίτερα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της προστασίας του εδάφους και των νερών από τη ρύπανση. 


Είναι χαρακτηριστικό πως η Γεωργία Ακριβείας έχει αποδειχτεί ως το πλέον κατάλληλο εργαλείο για τη μετάβαση από την παραδοσιακή στη μοντέρνα γεωργία των νέων τεχνολογιών. Γι’ αυτό και στη φετινή διοργάνωση έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των συνδημοτών μας, που κατά κύριο λόγο είναι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες να παρουσιάσουν όλα τα νέα δεδομένα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:45 Προσέλευση, Χαιρετισμοί

19:00 “Γεωργία Ακριβείας” παρουσίαση με drone από τον Γεωπόνο, MSc Γεωπληροφορικής κ. Νίκο Πέρρο

19:50 “Οι προτεραιότητες Αγροτικής πολιτικής της Π.Δ.Ε. Η Περιφέρεια αλλάζει - Ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο” από τον κ. Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο

Εντεταλμένο Σύμβουλο - Βοηθό Περιφερειάρχη

20:00 Ελιά “ΝΤΟΠΙΑ - ΠΑΤΡΙΝΙΑ” μια καλλιέργεια με μέλλον Εισηγητής: Σπυρίδων Νικ. Αναγνωστόπουλος Γεωπόνος ΤΕ

20:15 Παρουσίαση & βράβευση στο διακεκριμένο τοπικό ελαιόλαδο Κουτσουρελιά - Ranis

20:30 «Η Τοπική Στρατηγική CLLD/LEADER στις ορεινές περιοχές» κ. Ιωάννης Ανδρεόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΧΑΪΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

20:45 Παρουσίαση του “Ψηφιακού Οικοσυστήματος Επιχειρηματικότητας” Ο Δήμος Ερυμάνθου - περιοχή INHERITURA στο πλαίσιο του Interreg MED έργου INHERIT του Πανεπιστημίου Πατρών & του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

                                                                           Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου