ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ ( ΣΥΡΙΖΑ ) : Ευθύνες στην κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή για το τρένο..,

 

Στη  "Γενική Συνέλευση" των κατοίκων και της Συντονιστικής Επιτροπής για το τρένο παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Ώρα Πατρών Ρώρος Γιώργος.

Στην ομιλία του επεσήμανε την ευθύνη της κυβέρνησης αφού επί τρία χρόνια δεν έχει παραδώσει ούτε ένα μέτρο σιδηροδρομικής γραμμής.
Παράλληλα επεσήμανε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής: Ο Δήμαρχος αν και εμφανίζεται ενωτικός, αλλά μόνο στα λόγια, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού στις σχετικές συναντήσεις στην Αθήνα αποκλείει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους θεσμοθετημένους φορείς της πόλης.


-Το θέμα της διεκδίκησης θα έπρεπε να αποτελέσει  ξεχωριστή συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης, που συστάθηκε μεν κατόπιν πιέσεων της αντιπολίτευσης, αλλά η δημοτική αρχή είναι αυτή που σαμποτάρει και δεν τη συγκαλεί για να τοποθετηθεί επί ενός τόσο σημαντικού θέματος.
Παράλληλα κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη μαχητικότητας: -άφησε επί ένα χρόνο τον κ. Καραμανλή  να δημαγωγεί και να "ροκανίζει" το χρόνο, ότι τάχα δεν υπάρχουν σχέδια, ενώ τα είχε ο Δήμαρχος στα συρτάρια του γραφείου του, όταν του είχαν παραδοθεί από τον Μάρτη του 2019 κατά την επίσκεψή του τότε  υπουργού κ. Σπίρτζη στο Δημαρχείο.
Από τότε πέρασαν τρία χρόνια και δύο μήνες από τις εκλογές του 2019 χωρίς κάποια  σημαντική διεκδίκηση. Υπενθυμίζουμε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες κατά την επίσκεψή του τότε πρωθυπουργού  κ. Τσίπρα.
Η παράταξή μας είναι συνεπής όλα αυτά τα χρόνια στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της πόλης.
-Εκδώσαμε φυλλάδιο με τίτλο "Η Ώρα του τρένου" καθώς και αλλεπάλληλα δελτία ενημέρωσης του κοινού.
-Επεξεργαστήκαμε και ψηφίσαμε ομόφωνα το ψήφισμα για το τρένο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
-Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής.
-Προχωρήσαμε σε ακτιβίστικη ενέργεια κατά την επίσκεψη του κ. Καραμανλή το καλοκαίρι 2020 στην Αχαΐα Κλάους.
Επισημαίνουμε ότι, όσο περνά ο χρόνος "αδυνατίζει" το αίτημα της πόλης και οι οποιεσδήποτε εξαγγελίες του πρωθυπουργού ή υπουργού θα αφορούν την επόμενη κυβέρνηση αφού απέχουμε μόλις λίγους μήνες από τις επερχόμενες εκλογές.

-- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου