Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09.00 - 13.30 Αγορά Αργύρη : Τρεις ημέρες θα διαρκέσει ο απολογισμός της δημοτικής Αρχής της Πάτρας, η οποία, (από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου ) θα παρουσιάσει το έργο των υπηρεσιών και οργανισμών της.

15.00 Αίθουσα ΤΕΕ : Εκλογή / ανάδειξη νέου επικεφαλής στην παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος.

18.00 Κινητοποίηση στην πλατεία μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος από το σύλλογο Μεταμόρφωσης Σωτήρος Εγλυκάδος, με κύριο θέμα την ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων τη στασιμότητα στην οποία  έχει περιέλθει το θέμα της παραχώρησης του σημείου του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, αλλά και της μεταστέγασης των περίπου 200 Ρομά .

-18.00 Με την πραγματοποίηση «Ιστορικών Περιπάτων» ( ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Σημείο συνάντησης και αφετηρία της διαδρομής θα είναι η διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου.


ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-20.00 Bibliotheca - Due Piani (Αγίου Νικολάου 47 & Κορίνθου) :

Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και τα βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη ΕΙΚΑΣΙΑ 3ν + 1.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Διακοπή λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ζαϊμη και Μαιζώνος.

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου :  Συνέδριο Νεότερες Εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία.

-18.00 Αγορά Αργύρη :Σύλλογος Λευκαδίων . Παρουσίαση του νέου  βιβλίου  του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Γεωργάκη, με τίτλο  «Η δική μου Λευκάδα» (εκδόσεις  faggotobooks) .Θα μιλήσουν οι :  Χαρά Παπαδάτου-Γιαννοπούλου (συγγραφέας-αρχιτέκτων-πολεοδόμος),  Παναγιώτης Καββαδάς (πρώην βουλευτής και  Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδος), και Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια).  Θα  συντονίσει ο  δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.  

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-19.00 αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου, Φιλοποίμενος 24: Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά: «1909 – 1922, Επανάσταση & Αντεπανάσταση στην Ελλάδα». Συντονισμός: Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος

ΚΥΡΙΑΚΗ 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-09.00-12.00 Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης το 1828 ( Δοξολογία, παρέλαση συλλόγων ιστορικής αναβίωσης από όλη την Ελλάδα, κατάθεση στεφάνων )

-17:30  και  19:30 Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ- τμήμα ενηλίκων, παρουσιάζει την παράσταση :ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΟΥΠΟΛΗ Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων  και  με  την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Αθλητισμού και του ΔΗΠΕΘΕ.

-10.30 Με εκκίνηση τα Ψηλα Αλώνια Περίπατος Ζωής Pink the City

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-18.00 Με την πραγματοποίηση «Ιστορικών Περιπάτων»  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Σημείο συνάντησης και αφετηρία της διαδρομής θα είναι η διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου.

-Πρώτη προβολή: 7.00 μμ Δεύτερη προβολή:  9.30 μμ. Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας το νέο αριστούργημα του Φαραντί "Ένας ήρωας" 

ΤΕΡΤΑΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο   Comedians, GabrieleSalvatores – 2021 (Comedians, Γκαμπριέλε Σαλβατόρες – 2021)με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη.

18:30 Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών :  Εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη της Μικρασιακής Καταστροφής με θέμα «Κοινωνικές αναφορές και η εγκατάσταση των προσφύγων στην Πάτρα».

19.00 ξενοδοχείο «Αστήρ». Νομαρχιακή επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Πολιτική εκδήλωση: Αλέξης Χαρίτσης και Γιώργος Βασιλειάδης, θα εξειδικεύσουν τις 6 εθνικές προτεραιότητες του κόμματος, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου