Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

εκινά την λειτουργία του, για 13η  συνεχόμενη χρονιά, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων  «Πάνος Μυλωνάς».

18.30 Αίθουσα Εμπορικού Συλλόγου : Εκτακτη Γ.Σ. των Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

21.00 Πλατεία Παντοκράτορος Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πάτρας Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο της Κατοχής.Μουσικοχορευτική παράσταση.

21:15 The Bold Type Hote Κινηματογραφική Λέσχη: Η Γκαρσονιέρα είναι  μια ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ, έτους 1960 όπου πρωταγωνιστούν οι Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ ΜακΛέιν. Ένα κινηματογραφικό κομψοτέχνημα, ερωτική κομεντί και κοινωνική σάτιρα που απέσπασε 5 Όσκαρ και πολλά ακόμη βραβεία. Για την παρακολούθηση της ταινίας και το φαγητό, χωρίς ποτό, θα 18,00 ευρώ

 ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-20.00  Ξενοδοχείο Αστήρ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ εκδήλωση από την ΔΕΕΠ  Ν.Δ. Αχαϊας με ομιλητή τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη

-20.00 Πολύεδρο :  Παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής συλλογής του Ευάγγελου Ρ. Ρουσσάκη, με τίτλο "Ανάμνηση επόμενων ρηγμάτων",  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας και τις εκδόσεις Φεγγίτης. 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17.30-20.30  Αγορά Αργύρη : Η Αναστασία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει την 1η της Ημερίδα  με θέμα “Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Όλα όσα θες να μάθεις!”

19.00 Παμπελοποννησιακό Στάδιο (αίθουσα Α’ ορόφου ) : Patras Stratego Team  Εναρξη Αγωνιστικής Χρονιάς Παρουσίαση Προγράμματος, απονομές, βραβεύσεις, εγγραφές.

20.00 Αίθριο Παλαιού Δημ. Νοσοκομείου εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πάτρας: Προβολή « Το τραγούδι του γκρί περιστεριού».

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Φαντασμαγορική αναπαράσταση ναυμαχίας ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

16.00-21.00 Πανεπιστήμιο Πατρών : Διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με στόχο την ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών ενός από τα πλέον τραυματικά ορόσημα στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα.

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (έως 16 Οκτωβρίου) 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Ο ακαδημαϊκός και διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής θα δώσει ομιλία με τίτλο «Η 45χρονη Οδύσσεια των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία και η προσεχής Διαστρική Αποστολή».

- «Welcome to up»: To Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές του με ένα τριήμερο φεστιβάλ (14/15/16-10-22) - Τους συστήνει την πόλη μέσα από σειρά εκδηλώσεων, ενώ η Πανεπιστημιούπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται Πατρινούς και επισκέπτες- Εκδηλώσεις, δράσεις, μεγάλες συναυλίες, και events – Ελεύθερη Είσοδος

 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-18:00  Νυκτερινός ημιμαραθώνιος  «Φάνης Τσιμιγκάτος». Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νότιο Πάρκο (κολυμβητήριο Ναυτικού Ομίλου Πατρών). Παράλληλα  θα διεξαχθεί αγώνας 5 χλμ. για άτομα άνω των 12 ετών (16:30), όπως και 1 χλμ. για μαθητές δημοτικού σχολείου (16:00).

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας ξενοδοχείο «Αστήρ» :  Πολιτική Ακαδημία Στελεχών από την Πελοπόννησο , τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου