Ανδρέας Κτενάς: «Συνεχείς παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λευκάδας»

- Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στα τεχνικά έργα στο ρέμα ‘Ρουπακιάς’ στη Βασιλική

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

 Την προηγούμενη εβδομάδα (4/10/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Απολλωνίων, Γιώργο Σολδάτο, και τον Πρόεδρο Τ.Κ. Βασιλικής, Σταμάτη Αργυρό, επισκέφθηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στο ρέμα «Ρουπακιάς» της Βασιλικής, και συγκεκριμένα την πρόσφατη κοιτόστρωση στο ύψος της γέφυρα του Επαρχιακού Δρόμου Βασιλικής – Πόντι, αλλά και μεγάλο τοίχο αντιστήριξης που κατασκευάστηκε πιο πάνω.

«Η Π.Ε. Λευκάδας έχει σε εξέλιξη την αντιπλημμυρική θωράκιση των ρεμάτων, με σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις, αλλά και με απαραίτητους καθαρισμούς ενόψει της χειμερινής περιόδου. Αλλάζει το τοπίο σε πολλά κρίσιμα μέτωπα των ρεμάτων, ελαχιστοποιώντας έτσι, τις πιθανότητες πλημμυρών.

 


Την ουσιαστική παρέμβαση στο ρέμα του Επισκόπου, που διαμόρφωσε μια ιδανική συνθήκη, διαδέχθηκαν τα νέα τεχνικά έργα στον ‘Ρουπακιά’ της Βασιλικής, που περιελάμβαναν την εκτεταμένη τσιμεντόστρωση της κοίτης στο ύψος του επαρχιακού δρόμου Βασιλική - Πόντη και την κατασκευή μεγάλων τοιχίων σε προβληματικά σημεία άνωθεν του δρόμου. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αίρουν επικινδυνότητες, ενισχύουν την αντιπλημμυρική προστασία, και μάλιστα στο τμήμα μέσα στον οικισμό της Βασιλικής, επιπλέον, προστατεύουν τη γέφυρα από διαβρώσεις.

 

Ως Π.Ε. Λευκάδας έχουμε σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα κατασκευής σημαντικών αντιπλημμυρικών υποδομών, σχεδόν σε όλα τα υδατορέματα της Λευκάδας, που παρουσιάζουν επικινδυνότητα. Παράλληλα, εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς για το νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ύψους 1.000.000 ευρώ.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι, η προσπάθεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση αποτελεί έναν διαρκή αγώνα, που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και στο μέλλον, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και με όσα εχέγγυα διαθέτουμε» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου