Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

19.00 Αγοράς Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο - Occhiblu, MichelaCescon – 2021 (Μπλε μάτια, Μικέλα Τσεσκόν – 2021) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη.

7.30 μ.μ. Θέατρο «Αγορά (Καραϊσκάκη 147).Οι Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου και το Δόντι παρουσιάζουν την στις το βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Φοίβου Παναγιωτίδη με τίτλο «Μέσα από τις λέξεις» και υπότιτλο: «Θέματα στη γραμματική των λέξεων για όσους (νομίζουν ότι) βαριούνται τη γλωσσολογία». Μαζί με τον συγγραφέα θα συζητήσει η Ελένη Γκίκα, γλωσσολόγος, συνιδρύτρια PIVOTΑΜΚΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-12.00- 20.00 Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» :Πρωτότυπη «συνάντηση Δημάρχων» με τίτλο «Επιτυχημένες πρακτικές Δήμων από όλη την Ελλάδα» τιτλοφορείται η ημερίδα που θα διοργανώσει  η παράταξη  σπιράλ.

-Φαντασμαγορική αναπαράσταση ναυμαχίας ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

  -20:00, Θα ανάψει στα χρώματα του PINKTHECITY 2022, o ιστορικός κυματοθραύστης της Πάτρας υπό τους ήχους του σαξόφωνου του Νίκου Βεντούρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.00 «Φάρος» : Παραδοσιακή Μεσσηνιακή βραδιά από τον Σύνδεσμο Μεσσηνίων.

20.00 Achaia Clauss Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής  συναυλία «Αγάπης  λόγια» με την μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη, τον βαρύτονο Χάρη Ανδριανό και Λούση Χριστοδούλου στο πιάνο. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

21.00 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Συμπληρώνονται τα 150 χρόνια από την πρώτη παράσταση, με την όπερα του ΤζουζέππεΒέρντι Ο χορός των μεταμφιεσμένων. Σε συμπαραγωγή με την Εθνική  Λυρική Σκηνή, το θέατρο γιορτάζει τη σημαντική αυτή επέτειο, με την παράσταση: 150 χρόνια Απόλλων¨ - galaόπερας με την Εθνική Λυρική Σκηνή Θα παρουσιαστούν άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες του ρεπερτορίου καθώς και τραγούδια με την συμμετοχή των πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλικής Καραγιάννη (υψίφωνος), ΓιάννηΧριστόπουλου (τενόρος), Τάσου Αποστόλου (βαθύφωνος). Στο πιάνο:η Σοφία Ταμβακοπούλου

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων : Εκδίκαση υπόθεσης της Αχαϊκής Τράπεζας. Στο εδώλιο 83 κατηγορούμενοι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

16.00-21.00 Πανεπιστήμιο Πατρών : Διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με στόχο την ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών ενός από τα πλέον τραυματικά ορόσημα στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα.

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (έως 16 Οκτωβρίου) 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Ο ακαδημαϊκός και διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής θα δώσει ομιλία με τίτλο «Η 45χρονη Οδύσσεια των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία και η προσεχής Διαστρική Αποστολή».

- «Welcome to up»: To Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές του με ένα τριήμερο φεστιβάλ (14/15/16-10-22) - Τους συστήνει την πόλη μέσα από σειρά εκδηλώσεων, ενώ η Πανεπιστημιούπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται Πατρινούς και επισκέπτες- Εκδηλώσεις, δράσεις, μεγάλες συναυλίες, και events – Ελεύθερη Είσοδος

 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-18:00  Νυκτερινός ημιμαραθώνιος  «Φάνης Τσιμιγκάτος». Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νότιο Πάρκο (κολυμβητήριο Ναυτικού Ομίλου Πατρών). Παράλληλα  θα διεξαχθεί αγώνας 5 χλμ. για άτομα άνω των 12 ετών (16:30), όπως και 1 χλμ. για μαθητές δημοτικού σχολείου (16:00).

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Αρχαιρεσίες στον Ιατρικό Σύλλογο

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας ξενοδοχείο «Αστήρ» :  Πολιτική Ακαδημία Στελεχών από την Πελοπόννησο , τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με εκκίνηση τα Ψηλα Αλώνια Περίπατος Ζωής PinktheCity

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου