Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09.00-Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων : Εκδίκαση υπόθεσης της Αχαϊκής Τράπεζας. Στο εδώλιο 83 κατηγορούμενοι.

-13.30 Περ. Διεύθ. Αβάθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης :Παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγου Δασκάλων /Νηπιαγωγών

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-15.30 : Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

-19.00 Παλαιά Σφαγεία : Κομματική εκδήλωση για την έμφυλη βία με την παρουσία και της Ράνιας Σβίγκου Γραμματέως της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

19:00  Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12,):  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ), Σύλλογος Κρητών Πάτρας “Το Αρκάδι” και  Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Πάτρας εκδήλωση με θέμα “Νίκος Καζαντζάκης: Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου : Βράβευση του Εθνικού Συντονιστή για τα Ναρκωτικά

-18.00 Πολύεδρο : «Με βελόνα και κλωστή» Δημιουργούμε, ράβουμε, κεντάμε, πλέκουμε, μπαλώνουμε, κουβεντιάζουμε και διασκεδάζουμε…

 

20.00«Mosaic//Πολιτισμός & Δημιουργικότητα» (Ερμού 112). : Οι εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Το Δόντι παρουσιάζουν την το βιβλίο του Παναγιώτη Μπούρδαλα με τίτλο «Από την Αχαϊκή γη έως του κόσμου τα πέρατα- Για μια απελευθερωτική θε-ανθρωπολογία: υποδείγματα, θραύσματα, Μεγάλη Σύνοδος 2016, 3η Ρώμη»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-16.00-21.00 Πανεπιστήμιο Πατρών : Διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με στόχο την ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών ενός από τα πλέον τραυματικά ορόσημα στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα.

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (έως 16 Οκτωβρίου) 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Ο ακαδημαϊκός και διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής θα δώσει ομιλία με τίτλο «Η 45χρονη Οδύσσεια των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία και η προσεχής Διαστρική Αποστολή».

- «Welcome to up»: To Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές του με ένα τριήμερο φεστιβάλ (14/15/16-10-22) - Τους συστήνει την πόλη μέσα από σειρά εκδηλώσεων, ενώ η Πανεπιστημιούπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται Πατρινούς και επισκέπτες- Εκδηλώσεις, δράσεις, μεγάλες συναυλίες, και events – Ελεύθερη Είσοδος

-20.00 Φιλαρμονική Εταιρεία – Ωδείο ( Ρήγα Φεραίου 7 ) : Από τις εκδόσεις Πατάκη  και βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου Παρουσίαση του βιβλίου “Χάρης Λυμπερόπουλος «Κοντά στον αιώνα». Συνομιλώντας με τον πατέρα μου”, της Κατερίνας Λυμπεροπούλου.

-21.00 Πολύεδρο : ήταν ένα μικρό καραβι…» Προβολή βίντεο της Χριστίνας Τσιμαχίδου και συζήτηση

 

 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10:30 Πολύεδρο  Εκπαιδευτική Δημιουργική Δράση για παιδιά με την συγγραφέα Άννα Δενδρινού και παρουσίαση του βιβλίου της  «1,2,3… φτού ξελευτερία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κυριακίδη.           

-19.00 Bibliotheca - Due Piani (Αγίου Νικολάου 47 & Κορίνθου) : Παρουσίαση του βιβλίου  “Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή” με την υπογραφή της βολιώτισσας Αρτέμιδος Παπανδρέου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μιχ.Σιδέρη και τα βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου

-18:00  Νυκτερινός ημιμαραθώνιος  «Φάνης Τσιμιγκάτος». Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νότιο Πάρκο (κολυμβητήριο Ναυτικού Ομίλου Πατρών). Παράλληλα  θα διεξαχθεί αγώνας 5 χλμ. για άτομα άνω των 12 ετών (16:30), όπως και 1 χλμ. για μαθητές δημοτικού σχολείου (16:00).

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Αρχαιρεσίες στον Ιατρικό Σύλλογο

-12.00 Café bodegas (Ρήγα Φεραίου 147) Ο Λάκης Γαβαλάς παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του με τίτλο: «ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ LOADED», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άγκυρα". Συνδιοργανωση βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνια του Βιβλίου

11.30 Ξενοδοχείο Achaia Beach Καστελλόκαμπος :  Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Ρίο μέχρι Νέο Λιμάνι Πάτρας, θα γίνει Λαϊκή Συνέλευση στην οποία θα συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, φορείς και κάτοικοι.

ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΒΒΡΙΟΥ

19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  Tuttoilmiofolleamore, GabrieleSalvatores – 2019 (Όλη η τρελή αγάπη μου, Γκαμπριέλε Σαλβατόρε - 2019) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-20.00 Bibliotheca - Due Piani (Αγίου Νικολάου 47 & Κορίνθου) : Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και τα βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη ΕΙΚΑΣΙΑ 3ν + 1.

-Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας ξενοδοχείο «Αστήρ» :  Πολιτική Ακαδημία Στελεχών από την Πελοπόννησο , τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09.00-12.00 Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης το 1828 ( Δοξολογία, παρέλαση συλλόγων ιστορικής αναβίωσης από όλη την Ελλάδα, κατάθεση στεφάνων )

-Με εκκίνηση τα Ψηλα Αλώνια Περίπατος Ζωής PinktheCity

- Πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής :Κινητοποίηση, με πορεία από την πλατεία Γεωργίου έως το Ρίο, με αιτήματα την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι της Πάτρας, καθώς επίσης, την απόδοση της έκτασης του Ριγανόκαμπου στην πόλη, για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου.

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου