Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-20.00 Bibliotheca - Due Piani (Αγίου Νικολάου 47 & Κορίνθου) : Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και τα βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη ΕΙΚΑΣΙΑ 3ν + 1.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Διακοπή λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ζαϊμη και Μαιζώνος.

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου :  Συνέδριο Νεότερες Εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία.

-18.00 Αγορά Αργύρη :Σύλλογος Λευκαδίων . Παρουσίαση του νέου  βιβλίου  του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Γεωργάκη, με τίτλο  «Η δική μου Λευκάδα» (εκδόσεις  faggotobooks) .Θα μιλήσουν οι :  Χαρά Παπαδάτου-Γιαννοπούλου (συγγραφέας-αρχιτέκτων-πολεοδόμος),  Παναγιώτης Καββαδάς (πρώην βουλευτής και  Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδος), και Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια).  Θα  συντονίσει ο  δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.  


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-19.00 αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου, Φιλοποίμενος 24: Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά: «1909 – 1922, Επανάσταση & Αντεπανάσταση στην Ελλάδα». Συντονισμός: Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος

ΚΥΡΙΑΚΗ 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-09.00-12.00 Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης το 1828 ( Δοξολογία, παρέλαση συλλόγων ιστορικής αναβίωσης από όλη την Ελλάδα, κατάθεση στεφάνων )

-17:30  και  19:30 Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ- τμήμα ενηλίκων, παρουσιάζει την παράσταση :ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΟΥΠΟΛΗ Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων  και  με  την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Αθλητισμού και του ΔΗΠΕΘΕ.

-10.30 Με εκκίνηση τα Ψηλα Αλώνια Περίπατος Ζωής Pink the City

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-18.00 Με την πραγματοποίηση «Ιστορικών Περιπάτων»  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Σημείο συνάντησης και αφετηρία της διαδρομής θα είναι η διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου.

-Πρώτη προβολή: 7.00 μμ Δεύτερη προβολή:  9.30 μμ. Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας το νέο αριστούργημα του Φαραντί "Ένας ήρωας" 

ΤΕΡΤΑΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο   Comedians, GabrieleSalvatores – 2021 (Comedians, Γκαμπριέλε Σαλβατόρες – 2021)με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη.

18:30 Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών :  Εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη της Μικρασιακής Καταστροφής με θέμα «Κοινωνικές αναφορές και η εγκατάσταση των προσφύγων στην Πάτρα».

19.00 ξενοδοχείο «Αστήρ». Νομαρχιακή επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Πολιτική εκδήλωση: Αλέξης Χαρίτσης και Γιώργος Βασιλειάδης, θα εξειδικεύσουν τις 6 εθνικές προτεραιότητες του κόμματος, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου