Πατραϊκό Ημερολόγιο

 

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-18:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

-19.00   Εορτασμός της 58ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών.Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης». Η συγκεκριμένη επέτειος έχει βαρύνουσα σημασία για το Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα συνδυάζει το διττό εορτασμό: της ιδρύσεως του Ιδρύματος και του προστάτη Αγίου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα. Το Πανεπιστήμιο στην 58η επέτειο από της ιδρύσεώς του  γιορτάζει 58 συναπτά χρόνια προσφοράς στην επιστήμη, την εκπαίδευση,  την έρευνα και τον πολιτισμό.  Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Χρήστου Μπούρα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του προγράμματος της φετινής  εκδήλωσης. Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος» θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Κ. Γιαννίτσης. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή  Α. Γιαννίτση.

 

19:30 κλειστό «Δ.Τόφαλος» Ο Προμηθέας υποδέχεται την Τουρκ Τέλεκομ με στόχο να διατηρήσει τις καλές επιδόσεις του στο Eurocup.

 

-22:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

- Μουντιάλ 2022  :17:00 Εκουαδόρ– Σενεγάλη (1ος όμιλος) , (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 17:00 Ολλανδία – Κατάρ (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 21:00 Ιράν – ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-7.00-11.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΠΑΤΡΩΝ, ΟΡΘΡΟΣ- ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ & ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

-10:00-15:00 : Μεσολόγγι εγκαταστάσεις Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

- Μουντιάλ 2022  :17:00 Αυστραλία – Δανία (4ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1+ 17:00 Τυνησία – Γαλλία (4ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1 21:00 Πολωνία – Αργεντινή (3ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1 21:00 Σαουδική Αραβία – Μεξικό (3ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1+

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

12:00 Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου :  Η Irit M.H. Sagi Καθηγήτρια Βιοφυσικής, θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Χημείας, την Το έργο και την προσωπικότητα της τιμώμενης θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας Νικόλαος Καραμάνος ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση της τιμώμενης σε Επίτιμη Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, Καθηγητή Αχιλλέα Θεοχάρη και η περιένδυσή της από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της τιμώμενης με τίτλο: «Matrix Remodeling Enzymes: From Molecular Mechanisms to Pathophysiology, and Pharmacology».

 

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου:72ο Τετραήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (EEBMB)

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου :  Συνεχίζεται, για 9η χρονιά, ο πολύ επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής της Ημερίδας Νεών Επιστημόνων, μελών της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα, από  επιτροπή νέων ερευνητών.

 -20.30 Ειδική βραδιά ανοιχτή στο κοινό με θέμα “Τα βήματα της μετανάστευσης προς τη νέα Γη” όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση με παράλληλη εξιστόρηση των γεγονότων ανά ενότητα απο το επιτελείο της έκθεσης “ΓΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”, η οποία θα λειτουργεί στο Νέο Λιμάνι Πάτρας έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με θέμα τη μετανάστευση από Πάτρα στην Νέα Υόρκη την εποχή του 1900. Τα ωράρια λειτουργίας καθημερινες 18.00 – 22.00, Σαββατοκύριακά 10.00-22.00. Είσοδος  ελεύθερη. Πληροφορίες: 6987 154353

- Μουντιάλ 2022  :17:00 Καναδάς – Μαρόκο (6ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 17:00 Κροατία – Βέλγιο (6ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία (5ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (5ος όμιλος, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1+

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

19.00  Αίθουσα Διαλέξεων Δικηγορικού Συλλόγου ( Φιλοποίμενος 24) Εκδήλωση με θέμα : Η «Δίκη» της Δίκης των έξι

-Αναμενόμενη επίσκεψη του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση.

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

-Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου , εως 4 Δεκεμβρίου: 72o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (EEBMB)   Το Συνέδριο, ως ένας επιτυχημένος μακροχρόνιος θεσμός.

-Royal :  Ο σπουδαίος ερμηνευτής Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από τους «Συνήθεις Υπόπτους» και τον «Αμλετ της Σελήνης» έως το «Σιδερένιο νησί» και το «Εμπάργκο».

-21.30 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Την «Προδοσία» επέλεξε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για την Κεντρική του Σκηνή , σε νέα μετάφραση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το  παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής .

- Μουντιάλ 2022  : 17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη (8ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1 17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 21:00 Σερβία – Ελβετία (7ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 21:00 Καμερούν – Βραζιλία (7ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου : Παρουσίαση του Βιβλίου των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου με τίτλο: Εκπαίδευση και Οικονομική Ανάπτυξη για την Αειφορία

-«Το Δέντρο των Ξωτικών», ένα παραμυθένιο, υψηλών προδιαγραφών Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ανοίγει τις πύλες τουστις 3 Δεκεμβρίου στον ιστορικό πολυχώρο «5ΕΨΙΛΟΝ».Γύρω από το υπεραιωνόβιο και εμβληματικό δέντρο Ban Yan στήνεται ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο τοπίο για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία Πατρινών επιχειρηματιών, οι οποίοι με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του ΣΚΕΑΝΑ, επιδιώκουν να μετατραπεί η Πάτρα σε Χριστουγεννιάτικο τουριστικό προορισμό.

-17.00 Γήπεδο Περιβόλας 8η αγωνιστική Basket League : Απόλλων – Κολοσσός Ρόδου

19:30 BIBLIOTHECA - DUE PIANI (Αγ. Νικολάου 47) Παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Γιαχαλή,Ποτέ δεν ξέρεις. Διοργάνωση βιβλιοπωλείο “Γωνιά του Βιβλίου” και Εκδόσεις Αρμός.

 

- Μουντιάλ 2022  Φάση των 16 : 17:00 1Α - 2Β, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)  21:00 1C - 2D, (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) –

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

- Μουντιάλ 2022  Φάση των 16 : 17:00 1D - 2C, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) -21:00 1B - 2A, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

19.00 Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού διοργανώνει στο κτήριο του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού (Μ. Αλεξάνδρου, Κουκούλι) τα Εγκαίνια της Μόνιμης Συλλογής Οδίτης του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος της έκθεσης είναι η εμπλοκή των φοιτητών/τριών σε μια δράση που από τη μια εμπεριείχε την έννοια της ανακύκλωσης -και κατά συνέπεια μιας αρχικής αναφοράς στην αειφορία και τη συμβολή του τουρισμού σε αυτή- και από την άλλη τους φέρνει σε επαφή με δημιουργούς πολιτιστικών αναπαραστάσεων αλλά και με τις ίδιες τις πολιτιστικές αναπαραστάσεις. Επίσης την ίδια ημέρα διοργανώνεται, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών, ημερίδα με θέμα: «Το ταξίδι στην Λογοτεχνία».

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου