Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

8.30-14.30 Αεροδρόμιο Αράξου ( Πολιτική πτέρυγα ) : Εορταστική εκδήλωση Αερολέσχης Πατρών



-11.00
Συνέχεια κινητοποιήσεων δημοτικής Αρχής, συλλόγων και φορέων κυρίως για την πλήρη υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής με  τη διοργάνωση  πορείας από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι.

-8.30 – 19.00 Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαίας

-15.00 Επιτέλους ξεκινά και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της  Super League 2 . H Παναχαϊκή στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει στα Χανιά την ομώνυμη  Ομάδα.


-Μόλος Αγ. Νικολάου: Κυπριακό φεστιβάλ διοργανώνει η Φοιτητική Ένωση Κύπριων Πάτρας και θα περιλαμβάνει ζωντανή κυπριακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, κυπριακούς μεζέδες και άφθονη ζιβανία, καθώς και παραδοσιακά κυπριακά παιχνίδια.


- 19:00
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πρώτη Παράσταση για τους εκπαιδευτικούς της πόλης με ελεύθερη είσοδο-Κράτηση στο ταμείο του θεάτρου: Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει στην Παιδική του Σκηνή, το φαντασμαγορικό μπαλέτο Μότσαρτ.

 


19.00
 Πρωτοκλήτεια  2022 - Εναρξη εργασιών Διακιδείου Σχολής Λαού – Αφιέρωμαστην Μικρά Ασία :Ομιλία του σ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου


 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας: Οι Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού) παρουσιάζουν  το βιβλίο ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ (συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου.

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Dogman, MatteoGarrone – 2018 (Dogman, Ματέο Γκαρόνε - 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

19.00 Μy way hotel Παρουσίαση  βιβλίου : «της ντροπής - 73 μικρές βαρωσιώτικες ιστορίες». Εκδόσεις Μελάνι .Συγγραφέας . Βίβιαν Αβραμίδου-Πλούμπη.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

10.30 Συγκέντρωση στο Εργ. Κέντρο : Πανελλήνια Γενική Πανεργατική Απεργία

9:30 Προσυγκέντρωση  εργαζομένων του Δήμου, στις, έξω από το Δημαρχείο

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

-19.00 Ο Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα Εναλλακτικού Αθλητισμού.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00 ΑμφιθέατροΑΙ1 Ιατρικής Σχολής H Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) διοργανώνει «Ημερίδα Ψυχικής Υγείας», η οποία απευθύνεται σε φοιτητές/τριες Ιατρικής και επιστημών υγείας (Φαρμακευτική, Νοσηλευτική).

21:15 θέατρο «όροφως» Ο αγαπημένος μονόλογος του Νικολάι Γκόγκολ, σε μια ερμηνεία που υμνήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς από τον Θοδωρή Γκόγκο, συνεχίζει τις παραστάσεις και Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

 

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

21:00.Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Τον σκηνικό μονόλογο του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-10:00-15:00 : To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι και είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

- Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία-αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας-στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της εξ αναβολής δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου