ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ 2023 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 58ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, η κεντρική αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2023 και η αφίσα του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που αποτυπώνουν την ελπίδα και την προσπάθεια για την αναγέννηση, επιλέχτηκαν από τις κριτικές επιτροπές για την επιλογή αφισών του Καρναβαλιού 2023.

Οι αφίσες επιλέχτηκαν μετά τη διενέργεια των τριών Πανελλήνιων Διαγωνισμών που προκήρυξε η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

 


Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Μαρίας Σταματοπούλου, η αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2023 αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Ευτυχίας Παπαζή, ενώ η αφίσα του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Αλέξη Σακελλαρόπουλου.  

Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 διακρίθηκαν με βραβεία-τιμητικές δύο αφίσες οι οποίες πληρούσαν τους όρους της προκήρυξης και προσέγγισαν με επιτυχία όλους τους στόχους που είχαν τεθεί σ’ αυτή. Τα βραβεία:

1ο  Βραβείο (Κεντρική Αφίσα του Π.Κ. 2023)-τιμητική διάκριση: Σταματοπούλου Μαρία του Ανδρέα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ.

2ο Βραβείο : Βέμης Κωνσταντίνος του Ηλία – τιμητική βράβευση

Στο σκεπτικό της-υποστήριξη της ιδέας της για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 η Μαρία Σταματοπούλου αναφέρει:

«Σύμφωνα με το θέμα “ελπίδα και αναγέννηση” αποτύπωσα τις λέξεις και την έννοιά τους με έναν παραλληλισμό. Όπως ένα λουλούδι ξαναγεννιέται και σιγά σιγά μεγαλώνει και οι ρίζες του μπερδεύονται μεταξύ τους έτσι και ο χαρακτήρας γεννιέται με τον ίδιο τρόπο από τις κορδέλες. Ως σύμβολο της ελπίδας χρησιμοποίησα το άσπρο περιστέρι αποδίδοντάς το με ένα οριγκάμι. Πομπό της ελπίδας αποτελεί ο χαρακτήρας της αφίσας και δέκτης είμαστε εμείς».

Την κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 στελέχωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κ.κ. Κώστας Δραγώτης, Μαρία Κουρμπανά και η Πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας κα Χρυσάνθη Βανταράκη.

 

Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2023 επιλέχτηκε και διακρίθηκε με 1ο βραβείο – τιμητική διάκριση η αφίσα της Ευτυχίας Παπαζή του Ηλία, η οποία πληρεί τους όρους της προκήρυξης και προσεγγίζει με επιτυχία όλους τους στόχους που είχαν τεθεί σ’ αυτή.

Την κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2023 στελέχωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας κ.κ. Απόστολος Αγγελής και Ελένη Γκέκα  και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού  κ. Κωνσταντίνος Αρταβάνης.

 

Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της αφίσας του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού επιλέχτηκε και διακρίθηκε με 1ο βραβείο συνοδευόμενο από το ποσό των 500 ευρώ και τιμητική διάκριση η αφίσα του Αλέξη Σακελλαρόπουλου, η οποία πληρεί τους όρους της προκήρυξης και προσεγγίζει με επιτυχία όλους τους στόχους που είχαν τεθεί σ’ αυτή.

Στο σκεπτικό του για την αφίσα του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού ο Αλέξης Σακελλαρόπουλος σημειώνει:

«Η ελπίδα και η αναγέννηση είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Ελπίζεις στην εύρεσή του και αναγεννιέσαι μέσα από το “ταξίδι” να φτάσεις σ’ αυτόν.

Αντλώντας έμπνευση από αυτά τα δύο, δημιούργησα την αφίσα που βλέπετε.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία απλά, της καθημερινότητας, δίνοντάς τους όμως εικόνα καρναβαλική που αν και φαινομενικά ετερόκλητα μεταξύ τους, δίνουν ένα ομοιογενές αποτέλεσμα…

“Κρύβοντας” φανερά τα γράμματα ενός “κρυμμένου” θησαυρού, υποδηλώνοντας το ύφος του παιχνιδιού…

Επιλέγοντας χρώματα ζωντανά, χαρούμενα κι ελπιδοφόρα, αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, προκαλώντας το θεατή να μπει στη διαδικασία να θελήσει να παίξει…

Αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο: το παιχνίδι… 

Γιατί τελικά, όλα ένα παιχνίδι είναι!»

Την κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της αφίσας του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού στελέχωσαν το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού κ.κ. Κωνσταντίνος Αρταβάνης και Ευσταθία Ράπτη.

Η απονομή των βραβείων και τιμητικών διακρίσεων θα γίνει κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 που θα φιλοξενηθεί στα Παλαιά Σφαγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου