Πατραϊκό Ημερολόγιο


ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης * 11 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Η Δημοτική Μουσική θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικες παρελάσεις σε πρώην καλλικρατικούς Δήμους, γειτονιές της πόλης και στο κέντρο.

 

-12.00 Ο  Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως  για την κοινωνική δράση με τίτλο «Δώσε το Παρών» που έχει στόχο την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων μέσω της συλλογής τροφίμων.

15.30 Αίθουσα κτιρίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους συμβούλους που για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν).

18.00  Αίθουσα Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βασιλείου Πατρών (απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγ. Κυριακής)  Λέσχη Ανάγνωσης «Η Ομάδα», βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου-Παπαχρίστου» και  Εκδόσεις Κάκτος : Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου με τίτλο «Οχτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα»

19.00 Επιμελητήριο Αχαϊας. Παρουσίαση του βιβλίου του Συλλόγου Εργοληπτών Αχαϊας «1932-2022 εννέα δεκαετίες χτίζοντας το μέλλον». Το βιβλίο, που συνέγραψε ο δημοσιογράφος Τάσος Σταθόπουλος, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο και για την ΒΙΠΕ Πατρών και τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις πρώην προέρδρων του Συλλόγου.

-19.00  Πολυχώρος της Κοινο_Τοπίας, Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_, με αφορμή την ευαισθητοποίηση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τα εφηβικά και νεανικά βιώματα των έντονων συναισθημάτων, προβάλει την Κοινωνική ταινία «Γλυκά δεκάξι» του Κεν Λόουτς. H προβολή θα γίνει με δωρεάν είσοδο αλλά με κράτηση θέσης στο info@koinotopia.gr ή με κλήση στο 2610.622250 ωράριο γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, για δε τις άλλες ώρες στο 2610.277171. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Συντονίζει ο Κώστας Νταλιάνης.

-19.30 Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας  Νέας Δημοκρατίας( Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.):Τελευταία συνεδρίαση για τον χρόνο που φεύγει με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

- 21.00 Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί :   (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 : Γαλλία – Μαρόκο




ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

* 10 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

09.00 – 21.00 πλατεία Γεωργίου Ο Όμιλος Plus Media, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα σούπερ μάρκετ «Ανδρικόπουλος», προχώρησαν σε  πρωτοβουλία δράσης για να συγκεντρώσουν τρόφιμα για άτομα και οικογένειες της διπλανής πόρτας που δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να μπορέσουν να διαμορφώσουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι τους ή που απλά δεν έχουν την δυνατότητα για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, καλώντας την πόλη και τους πολίτες της να «δώσουν το παρών». Το σύνθημα της δράσης αυτής είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και το «παρών» θα πρέπει να είναι το ίδιο δυναμικό, ώστε να βοηθηθούν όσες περισσότερες οικογένειες γίνεται.

12.00 Ο Σύλλογος  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας μαζί με  την Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας  καλεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος  (Ακτή Δυμαίων. H ΔΟΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας για μια σειρά από βασικά θέματα, από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και  ο Σύλλογός κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από ενάρξεως του ωραρίου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση.

-16:00 Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 32 & Αμερικής).Θεματικό εργαστήριο -Focus Group με τίτλο: «Πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας στον τομέα των Κατασκευών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος»

 

- 18.30 Café Μώλος : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ν. Αχαΐας, διοργανώνει  σε Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala με τίτλο :" Δώσε πάσα στην αγάπη"  Θα μιλήσει η Πρόεδρος Μάχη Σαλαμαλίκη, Η εκδήλωση θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την 25μελη Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας του Ωδείου Μότσαρτ. Ποίηση θα απαγγείλουν:

 Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Παν/μίου, Ήρα Κουρή, φιλόλογος, Λάκης Βανταράκης,

Μουσικό Πρόγραμμα  Νίκος Λέκκας Παρουσίαση:  Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών 

 

-18.30  Θέατρο Πάνθεον (Γούναρη 34). ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα “Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για να γίνουν τα σκοτάδια φως!”

 

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής    Συναυλία της Σχολής Κιθάρας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 9 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Δήλωση συμμετοχής γίνεται στο e-mail του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου usport@upatras.gr. Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή δωρεάν κάρτας μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 2022-2023.

 

19.00 “Χριστούγεννα είναι…”  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σύντομο ορχηστρικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

 

19:00  Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Διοίκησης). Εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος για την Ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών «1964-2021 | 50+7 Χρόνια μετά | Προϊστορία – Ίδρυση – Ανάπτυξη – Προοπτική | Β΄ΕΚΔΟΣΗ».

19.00 Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων (Φωκαίας 26) στα Προσφυγικά. Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ και η  «Σύγχρονη Εποχή» συνδιοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή» Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας.Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία, επισκέψιμη πριν ή μετά από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

-19:00  DuePiani (Αγίου Νικολάου 47) Οι Εκδόσεις Κύφαντα συνδιοργανώνουν με το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων ΕΡΙΦΥΛΗ την παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΝίναςΚουλετάκη «Φόνισσες» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κύφαντα.

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής  Συναυλία της Σχολής Πιάνου.

-21.00 Θέατρο Λιθογραφείον  : Πρεμιέρα της παράστασης "Το Νούμερο 31328" του Ηλία Βενέζη.  Η παράσταση  σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου παρουσιάζει όλη την πορεία του Βενέζη και των συντρόφων του στις απάνθρωπες συνθήκες της  αιχμαλωσίας, το θάρρος και την απελπισία τους, την αλληλεγγύη τους  τόσο μεταξύ τους αλλά και με τους φρουρούς τους,  την μεγάλη προσπάθεια του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος μέσα στις φρικαλεότητες και τις δοκιμασίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης που πρώτη φορά δοκιμάστηκαν με τα τάγματα εργασίας από τους Τούρκους.  

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου