Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου : 22ο Διήμερο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Εξελίξεις στην Ογκολογία
-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου : Τριήμερο Φοιτητικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ΕΕΦΙΕ 6ο CCIMS - Clinical Course

-10.00  έως  13.00 Ο ιστορικός χώρος του καταφυγίου, κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στον οποίο φιλοξενείται μοναδικής ιστορικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό , μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα, συνεχίζει τη λειτουργία του έως και ΣΉΜΕΡΑ Παρασκευή. 

-17:30 Αρχαιολογικό Μουσείο Τα μέτρα και οι δράσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) καθώς και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης παρουσιάζονται σε ημερίδα που πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδος Λάμπρος Δημητρογιάννης. Η ημερίδα θα έχει τη μορφή διαλόγου με τη συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων του συνόλου των κοινωνικών εταίρων για την εξειδίκευση των έργων και των δράσεων. Κεντρικός Ομιλητής, θα είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου/ Δικηγόρος – Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Στάθης Σταθόπουλος.

18.30 Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου Α’ αρ. 16-19) Εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για το περιεχόμενο της Σχολικής Γνώσης με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την εκδήλωση οργανώνουν η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας και η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ, μαζί με την Τομεακή Οργάνωση Αχαΐας και τον Μαθητικό Τομέα Πάτρας της ΚΝΕ.


-20.00
BIBLIOTHECA - DUE PIANI (Αγ. Νικολάου 47) Το Βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ συνδιοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ Ένας απαγορευμένος έρωτας που

απογειώθηκε για να συντριβεί και να φέρει καταστροφή. Ένας άντρας διαλυμένος από το βάρος της απιστίας. Ένας γάμος σε εμπόλεμη ζώνη. Δυο παιδιά ρημαγμένα από τις καταστάσεις. Μια γυναίκα πεταμένη σε έναν θάλαμο ψυχιατρείου. Οργή, απόγνωση, πόνος, μίσος, εκδίκηση, σκοτεινά μονοπάτια. Μια δυνατή ιστορία με πολλούς αποδέκτες. Ένα θρίλερ συζυγικής απιστίας της διπλανής πόρτας, που συγκλονίζει και δίνει τροφή για σκέψη. Η άλλη όψη μιας επώδυνης συζυγικής σχέσης με απίστευτες παρενέργειες, ένας σταυρός πίσω από κλειστές πόρτες.Ενός λεπτού σιγή σε θύματα και θύτες, λίγο πριν νυχτώσει. Στην ψυχή και στο μυαλό…

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 :   Συναυλία της Σχολής Φλάουτου, για τα 130 χρόνια της Φιλαρμονικής, μιας συνεχούς παρουσίας στη μουσική παιδεία και πολιτισμό της πόλης της Πάτρας, διοργανώνονται εκδηλώσεις που αφορούν τις σχολές του Ωδείου, τελειόφοιτων σπουδαστών, αλλά και συνεργαζόμενων φορέων.

 

20.30 Πολύεδρο Η φιλόλογος Ή ρ α Ε ι ρ ή ν η Κ ο υ ρ ή, τρίτη γενιά προσφύγων, μεταφέρει αφηγήσεις των προγόνων της, από τη ζωή τους στη Μικρασία, τον πόνο της προσφυγιάς και την αγάπη για τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Συνοδεύει μουσικά η Π έ ν ν υ Γ ε ω ρ γ ο π ο ύ λ ο υ με το σαντούρι της.

- Μουντιάλ 2022  Προημιτελικοί : 17:00, Κροατία – Βραζιλία (Στάδιο Education City, Ντόχα),  21:00 Ολλανδία – Αργεντινή (Στάδιο Lusail, Lusail)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Χρήστο Ξυραφάκη στο ART EVOLUTION Ενα μάθημα χορού που απευθύνεται σε όλους. Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το Σύγχρονο Χορό.Οσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με μηχανισμούς για το πως μετακινούμαστε στο χώρο καθώς και πώς ενδυναμώνουμε σωστά το σώμα. ( επανάληψη  11 Δεκεμβρίου ) .

-10.00-15.00 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Συνέδρίο με θέμα «Το ενεργειακό πρόβλημα: οι επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μέτρα αντιμετώπισης». Η ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά, κατάσταση η οποία έχει ξεκινήσει από το β’ εξάμηνο του 2021 και εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια, δοκιμάζει τις  ήδη λαβωμένες από τα μνημόνια και την πανδημία Covid-19 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά. Επαγγελματικοί και επιστημονικοί  φορείς, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  και γενικότερα στην κοινωνία από την υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας, πήραν την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης του  συνεδρίου που  στοχεύει στην εξαγωγή ρεαλιστικών συμπερασμάτων και τη διαμόρφωση ουσιαστικών προτάσεων. Στις εργασίες του θα συμμετάσχουν κυβερνητικοί παράγοντες, υπηρεσιακά στελέχη, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των θεσμικών φορέων,.

- 17.00  Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+  παρουσιάζει το έργο του Volke rLudwig «Μια γιορτή στου Νουριάν» σε σκηνοθεσία Δήμητρα Λαρεντζάκη. Το έργο είναι μια ανατρεπτική κωμωδία που απευθύνεται  τόσο σε μικρούς θεατές όσο και στο ενήλικο κοινό.  Πληροφορίες - κρατήσεις 2610 46 10 50. Παραστάσεις: Από 10 Δεκεμβρίουέως22 Ιανουαρίου 2023(εκτός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)
κάθε Σάββατο στις 17.00 & Κυριακή στις 12.00

 

-18.00 Θέατρο «όροφως» , Όθωνος Αμαλίας 112. Οι Ακροβάτες του Κώστα Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη & Νίκης Καρακώστα. Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18:00 & κάθε Κυριακή στις 12:00. Ο Κώστας Θεοχάρης περιγράφει ένα ταξίδι στο χώρο της κίνησης των συναισθημάτων και των αξιών. Με άξονα τους ακροβάτες και τη δράση τους, περιγράφεται το νόημα της ζωής και η επιμονή του ανθρώπου (που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ακροβάτης) στις αξίες αυτής. Το έργο περιλαμβάνει πολλές διδαχές, μας προβληματίζει και στο τέλος μας κάνει όλους σοφότερους. Μας οδηγεί στην συνειδητοποίηση πως η ζωή είναι στην κάθε της στιγμή μια διαδρομή με εμπόδια, δυσκολίες, πόνο και κόπο, αλλά ταυτόχρονα έχει μουσική χορό, ικανοποίηση, επίτευξη στόχων και συναισθηματική ολοκλήρωση. Είναι μια διαδρομή γεμάτη χρώματα και αρώματα. Ένα έργο για παιδιά που γίνονται μεγάλοι και για μεγάλους που σκέφτονται πάντα σαν παιδιά.

-19.15  Κλειστο «Δ. Τόφαλος»  ΕΡΤ 3 : 9η αγωνιστική Basket League : Προμηθέας – ΑπόλλωνΠ.

-20.00 Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7)Το βιβλίο της Αναστασίας Ντόντη «Το μυστικό των αστεριών» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι»

- Μουντιάλ 2022  Προημιτελικοί : 17:00 Μαρόκο - Πορτογαλία (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα),   21:00 Αγγλία - Γαλλία (Στάδιο Lusail, Lusail)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00- 17.00 : Εναρξη εφαρμογής του Εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

-11:30 Πολυχώρος «Μηχανουργείο».Μετά την ενθουσιώδη παρουσία και την παρότρυνση των αγαπημένων, μικρών και μεγάλων φίλων, ο «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής» θα συνεχίσει να παίζεται στην σκηνή του και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται το έργο του Γιάννη Ταϊπλιάδη, μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους.Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής: Κυριακές 11/12 και 18/12 στις 11:30 π.μ. Ημέρες Χριστουγέννων: 24/12, 26/12, 28/12, 30/12, στις 6 μ.μ., ενώ τον Ιανουάριο 2023 στις 6/1 ,7/1 στις 6 μ.μ. και Κυριακή 8/1 στις 11:30.

-14.45 Γήπεδο Αγυιάς : Παναχαϊκή - Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 6ης Αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2.

-18.30  Γήπεδο Προσφυγικών 5η Αγωνιστική Γ΄ Κατηγορίας : ΑΠΣ Πάτραι- Πανγυθεατικός

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

20:00 “Χριστούγεννα είναι…” ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «Κάλαντα» από την τάξη Φλάουτου

-15.30  κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για  όσους για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) το Δημοτικό Συμβούλιο

-18.30  ξενοδοχείο MyWay Hotel Μια ιδιαίτερη εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Παναθηναϊκή Παράρτημα Πάτρας, που τα έσοδα της θα πάνε στα τέκνα αποβιώσαντος αστυνομικού. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15 ευρώ και είναι περιορισμένες.

- 20.00  Roof Garden του ξενοδοχείου ''My Way Hotel & Events'' : Ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. NicolasChristo, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «LelivreΟuvert». Τον συγγραφέα θα προλογίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κα Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά θα συντονίσει η Πρόεδρος του ομίλου κα Άννυ Ρούλια. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης μας καθώς και οι οικογένειές τους.

- 19.00 και 21.30 VesoMare, Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» είναι μια "ταινία για την αγάπη, την κίνηση, τη ροή (και την έλλειψη αυτών)".   Μια ταινία με την υπέροχη Σοφία Κόκκαλη.

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις.

 

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-18.00 “Χριστούγεννα είναι…”Θ’ ανάψει, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Γεωργίου και θ’ ακολουθήσει γιορτή, με τη συμμετοχή χορωδιακών συνόλων και φιλαρμονικών

-19.00 Αίθουσα  ΕΣΗΕΠΗΝ  (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος Ο πατρινός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, κάνει το ντεμπούτο του και ως συγγραφέας, με την παρουσίαση του βιβλίου του, “Το πράσινο φτερό” σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το βιβλιοπωλείο “Η Γωνιά του βιβλίου” και τις Εκδόσεις Αρμός.

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας  Νέας Δημοκρατίας( Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.):Τελευταία συνεδρίαση για τον χρόνο που φεύγει με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

19.00 Επιμελητήριο Αχαϊας. Παρουσίαση του βιβλίου του Συλλόγου Εργοληπτών Αχαϊας «1932-2022 εννέα δεκαετίες χτίζοντας το μέλλον». Το βιβλίο, που συνέγραψε ο δημοσιογράφος Τάσος Σταθόπουλος, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο και για την ΒΙΠΕ Πατρών και τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις πρώην προέρδρων του Συλλόγου.

- Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί : 21:00, (Στάδιο Lusail, Lusail)  21:00, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

- 18.30 Café Μώλος : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ν. Αχαΐας, διοργανώνει  σε Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala με τίτλο :" Δώσε πάσα στην αγάπη"  Θα μιλήσει η Πρόεδρος Μάχη Σαλαμαλίκη, Η εκδήλωση θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την 25μελη Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας του Ωδείου Μότσαρτ. Ποίηση θα απαγγείλουν:

 Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Παν/μίου, Ήρα Κουρή, φιλόλογος, Λάκης Βανταράκης,

Μουσικό Πρόγραμμα  Νίκος Λέκκας Παρουσίαση:  Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Δήλωση συμμετοχής γίνεται στο e-mail του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου usport@upatras.gr. Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή δωρεάν κάρτας μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 2022-2023.

 

19.00“Χριστούγεννα είναι…” ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σύντομο ορχηστρικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-10.00 – 16.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

10.00 Χώρος του Abelos Events&more : Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, το Stratego έχει την τιμητική του σε μία εκδήλωση που θα περιλαμβάνει 3 κορυφαία τουρνουά. Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά για τους μικρούς, Junior Christmas 2022, το Φοιτητικό Πρωτάθλημα και κυρίως το Πρωτάθλημα Πάτρας – Patras Championship 2022. Όλες οι κατηγορίες θα ακολουθήσουν τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Stratego (ISF) με 5 αγωνιστικούς γύρους για όλους τους συμμετέχοντες. Όποιος ενδαφέρεται να συμμετέχει, μπορεί να δηλώσει  στα social media της Patras Stratego Team και στο 6982221639.

-11:30 – 14:30 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου  : Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί όλα τα μέλη του, εν ενεργεία και μη, τους φοιτητές του, τους αποφοίτους του και τους φίλους του, στην εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (και ο σύνδεσμος για δήλωση συμμετοχής) δίνονται στον σύνδεσμο: https://www.civil.upatras.gr/index.php/event/ekdhlwsh_eortasmou50xronwn/

-Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (2η ημέρα)

-18.00- 21.00 Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ 2ου Συστήματος Προσκόπων,  Καρόλου & τζουρτζ 9

18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ. Η παράσταση θα δοθεί και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  11.30π.μ και 6.30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

- Μουντιάλ 2022  Μικρός τελικός :  17:00 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ - (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00 – 17.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-11.00  Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δημοσιογράφων  στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (Μαιζώνος 200). Θα μοιραστούν δώρα  στα παιδιά  ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στην γιορτή είναι καλεσμένοι όλοι οι δημοσιογράφοι των Μέσων Ενημέρωσης της Πάτρας, ανεξάρτητα  αν  είναι  ή όχι μέλη της Ένωσης.

-11.30 και 18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

- Μουντιάλ 2022  Μεγάλος Τελικός : 17:00  (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

08.00 Εναρξη του νεου ραδιοφωνικού σταθμού PELOPONNISOSfm_104.1

 

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-18.00 Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 38 – 40) : Εκδήλωση αφιέρωμα στη μαρτυρική Κύπρο, που αποτελεί σπονδή στους ήρωες του αγώνα κατά της τουρκικής εισβολής το 1974. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό. Την εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδιοργανώνουν η ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Σύνδεσμος Αχαΐας – Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών. Ενεργό συμμετοχή θα έχει ο Σύλλογος Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας η «Ενότητα».

 

ΤΡΙΤΗ  20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων : Διεξαγωγή της, εξ αναβολής, δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

 

-20.30 Θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο 1η Συναυλία με γενικό τίτλο: «Χριστούγεννα με την Πολυφωνική»

 

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

--Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου. O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με αγαπημένες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά. Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

 

-9:30-13:30 και 17:30-21:00 Γραφεία ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΠΓΝ Ρίου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-9.00-21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-20.30 Θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο 2η Συναυλία με γενικό τίτλο: «Χριστούγεννα με την Πολυφωνική»

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-10.00- 19.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

 

 10 Δεκεμβρίου 2022  

19:15  

ΔΑΚ ΤΟΦΑΛΟΣ / ΕΡΤ3 Live

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου