Οκτώ απινιδωτές στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Στην προμήθεια 8 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών θα προχωρήσει σύντομα ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Αυτοί θα τοποθετηθούν σε δημοτικούς χώρους και θα καλύψουν τις ανάγκες αύξησης του ποσοστού επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής που παρουσιάζονται στα όρια του Δήμου.

Ο μόνος τρόπος να βοηθηθεί ένα θύμα καρδιακής ανακοπής είναι άμεσα να εφαρμοστεί από τους παρευρισκόμενους πολίτες Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και να χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα ΑΕΑ μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά, δηλαδή πολύ πριν την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (ΕΚΑΒ).


Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινιδισμός (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή). Φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει τον χειριστή με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά να χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια, με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς.
Η παράδοση των απινιδωτών και των παρελκομένων τους θα γίνει τμηματικά και μετά από σχετική υπόδειξη της αρμόδιας υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου