Γνωριμία με την δραστήρια Αερολέσχη Πατρών

Ψηλά , πολύ ψηλά στην εκτίμηση όσων ασχολούνται και γνωρίζουν καλά  τον συγκεκριμένο χώρο αλλά και γενικότερα της κοινωνίας βρίσκεται η Αερολέσχη Πατρών.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού έρχεται καιαπογειώνεται ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης πορείας της και του έργου που προσφέρει.










Η Αερολέσχη Πάτρας έφτασε αισίως τα  42 χρόνια «ζωής» και τα τελευταία χρόνια εκτός από τις «απλές» αναψυχής πτήσεις κάνει και πολλές με πολύτιμο κοινωνικό χαρακτήρα  πάνω από Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου , για τον εντοπισμό εστιών φωτιάς.

Αυτό το έργο έρχεται με κάθε αφορμή στην επικαιρότητα όπως τον προηγούμενο μήνα  που πραγματοποίησε  εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολεμικής μας Αεροπορίας στον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου, όπου βρίσκεται και το αεροπλάνο της. Η Αερολέσχη Πατρών επίσης γιόρτασε τους Ταξιάρχες και πλήθος κόσμου έδωσε το “παρώνστη γιορτή που διοργανώθηκε στο χώρο του Πολιτικού αεροδρομίου.

Ο αριθμός των μελών της Λέσχης φτάνει σήμερα περίπου  τα 160  αλλά οι ενεργοί χειριστέςιλότοι) που είναι περίπου 20. Σύφωνα με στοιχεία που έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας μέσα από ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές γραπτές ή τηλεοπτικές παρουσιάσεις τα υπόλοιπα μέλη είναι όλων των ηλικιών από 18 έως και 80!

Οποιοσδήποτε  επιθυμεί να γίνει μέλος της μπορεί να απολαμβάνει πτήσεις αναψυχής καθώς και να παίρνει μέρος σε αποστολές δασο-επιτήρησης τους καλοκαιρινούς μήνες, συμμετοχή σε αγώνες γενικής αεροπορίας και σε εναέριες έρευνες.

Είναι ενδιαφέρον να τονιστεί ότι οι αερολέσχες  έχουν σημαντικό ρόλο  στη συγκέντρωση των μελλοντικών πιλότων, είτε πρόκειται για στρατιωτική καριέρα, είτε πολιτική.

Παρ όλα αυτά υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία παροχής οποιασδήποτε βοήθειας προς την Αερολέσχη.
Ομως, υπάρχουν επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι ανταποκρίνονται ως χορηγοί .

 Η Αερολέσχη Πατρών διεξάγει πτήσεις εναέριας πυρασφάλειαςδασοεπιτήρησης περισσότερες από 20 στο νομό Αχαΐας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετέχει στο εθελοντικό πρόγραμμα ΣΥΝΔρω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, επεκτείνοντας τον χώρο ευθύνης πτήσεων σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, καθώς και στα νησιά, (Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες, Ελαφόνησο, Κύθηρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά). Στο πρόσφατο παρελθόν η Αερολέσχη Πατρών έχει πάρει μέρος και σε εντοπισμό αγνοουμένου αλλά και σε εντοπισμό ιστιοφόρου που είχε κλαπεί, είναι δηλαδή διαθέσιμη  για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας, στο μέτρο του δυνατού.

Στήριξη από το κράτος ωστόσο δεν υπάρχει πέρα από μια μικρή και ανεπαρκή  επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αυτή  από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων.

Ωστόσο οι πτήσεις συνεχίζονται.

Το Δ.Σ. της Αερολέσχης Πατρών:

Πρόεδρος: Λιακόπουλος Αναστάσιος,

ΑντιπρόεδροςΡικάς Πέτρος,

Γ. Γραμματέας: Βαλής Χρήστος,

Ταμίας: Παξιμάδης Κωνσταντίνος,

Έφορος Υλικού: Κατσιγιάννης Χρήστος,

Ασφάλεια Πτήσεων: Παππάς Δημήτριος,

Δημόσιες Σχέσεις: Μπαχράς Θεόδωρος

Περισσότερα για τις δράσεις της Αερολέσχης Πάτρας μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και στις διευθύνσεις:

Facebook: PatrasAeroclub  /  PatrasAeroclub Frieδφnds

YouTube: PatrasAeroclub Official Channel

Web Sitewww.patrasaeroclub.gr                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              *

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου