ΠΑΤΡΑ : Παρουσίαση βιβλίου του Μάκη Σέργιου

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Σέργιου, στο Συνεδριακό Κέντρο Αγοράς Αργύρη. Πρόκειται για το 2ο βιβλίο του, Θαλασσόλυκοι που κυκλοφορεί  από της εκδόσεις Υδροπλάνο

ΛΙΓΑ ΛΌΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ

Είναι ο κόσμος των ανθρώπων της θάλασσας τόσο ειδυλλιακός, ευαίσθητος και γεμάτος ρομαντισμό, όσο θέλει να τον παρουσιάζει η παράδοση, η τέχνη και οι συλλογικές μνήμες της ανθρώπινης κοινωνίας; Η Ελίνα Χριστοδούλου, η νεαρή ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ, στην απελπισμένη προσπάθειά της να κατανοήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα του πατέρα της, του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του ελληνικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Διονύση Χριστοδούλου, έρχεται αντιμέτωπη με αμείλικτα ερωτηματικά σχετικά με τη δράση κάποιων από εκείνους που ζουν μέσα, γύρω και από τη θάλασσα. Πολύ σύντομα, θα ανακαλύψει πως το "ατύχημα" δεν ήταν παρά μία ακόμα δολοφονική ενέργεια, προκειμένου οι τέως φίλοι του πατέρα της να του κλείσουν το στόμα!

Με ανέλπιστο συμπαραστάτη τον υπαστυνόμο Στέφανο Παπαδάτο, επιχειρούν μια ολέθρια κατάδυση στους σκοτεινούς βυθούς των εγκληματικών κυκλωμάτων που λυμαίνονται τις ελληνικές -και όχι μόνο- θάλασσες.
Ούτε η λήθη ούτε ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσα στους δύο νέους δεν μπορούν να τους προστατεύσουν από την εκδικητική μανία του "κτήνους", όταν αυτό στριμώχνεται και νιώθει να απειλείται από τις έρευνες του νεαρού ζευγαριού. Η βίαιη αντίδρασή του, που αφήνει πίσω της θάνατο και καταστροφή, ξέθαψε και ένα ζοφερό παρελθόν για το οποίο η Ελίνα Χριστοδούλου θα προτιμούσε να μην έχει μάθει τίποτα και ποτέ!

O Μάκης Σέργιος, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957, όπου ι ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1975-1980) και δίδαξε Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά, τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του αλλά, επαγγελματικά, τον κέρδισε ο κόσμος των Μέσων Ενημέρωσης.

Από το 1988 μέχρι το 1996, εργάστηκε στην εφημερίδα "Ημέρα της Πάτρας", αναλαμβάνοντας και την οικονομική της διαχείριση. Το 1988, ιδρύει μαζί με δύο συνεργάτες, την εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας "Επικοινωνία", που απετέλεσε τομή για τα εκδοτικά πράγματα της πόλης. Από το 2011 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εμπρός» στη Ναύπακτο, στην οποία και αρθρογραφεί.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου