Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών: Ολοκληρώνεται η έκθεση με θέμα: Ταξιδιώτες στον χρόνο – Νοσταλγικές διαδρομές στα αλφαβητάρια του παρελθόντος, από τις συλλογές του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου, η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου : ΔιήμεροMeeting «Friets – Rezos Brands»

-12.00 – 15.00 Στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών», το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας, θα υλοποιήσει, Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας, στις 7, 8 & 9 Δεκεμβρίου   καθημερινά για τους φοιτητές/τριες και τους απόφοιτους/τες του Πανεπιστημίου.  Υπεύθυνος Έργου: email: mourtzis@lms.mech.upatras.gr Οι Ημέρες Καριέρας συμβάλλουν στην προώθηση των ευκαιριών απασχόλησης  και αποτελούν  έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο προσέγγισης της αγοράς εργασίας. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail pmihalakea@upatras.gr,  τηλ: 2610 969662. 

18:30 Αίθουσα εκδηλώσεων του  Ξενοδοχείου Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106, Τηλ 2610243000). Παρουσίαση του βιβλίου
Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ  2009-2019 του Μιλτιάδη Ηλ. Παπαϊωάννου - Εκδόσεις Λιβάνη
Θα μιλήσουν: Χρήστος Μπούρας, Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών,Ιωάννης Βενέτης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών,Φίλιππος Σαχινίδης, Οικονομολόγος και πρώην Υπουργός.Θα συντονίσει η Δημοσιογράφος Μαρία Ορφανού.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Discover.


-19.00
Αγορά Αργύρη. Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα του Μάκη Σέργιου με τίτλο «ΘαλασσοΛύκοι».Ο γνωστός πατρινός «εφημεριδάς» και συγγραφέας  θα συστήσει στους συμπατριώτες του το δεύτερο βιβλίο του. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αστυνομικό και πολιτικό θρίλερ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. με το οποίο αναμένεται να ταράξει τα νερά της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.


-20.00
Ξενοδοχείο Αστήρ: Χριστουγιεννιάτικη βραδυά από τον  Σοροπτιμιστικό  Όμιλο Πάτρας "Δανιηλίς"  34 χρόνια προσφοράς. Δείπνο και μουσική. Τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο «Μαχητές».

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-18.30 Αγορά Αργύρη, Αγ. Ανδρέου 82 Παρουσιάζεται το πολύκροτο βιβλίο του Γιώργου Μόσχου Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε 4η έκδοση επαυξημένη και ντοκουμενταρισμένη από τον πατραϊκό εκδοτικό οίκο Gotsis

Παρουσιάζουν :Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αχαΐας, Παντελής Κυπριανός, καθηγητής Ιστορίας

Καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης και των Πολιτικών Ιδεών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Συντονίζει: ο Δημήτρης Χωρίτος Δημοσιογράφος

-20.30 Πολυχώρος  Κοινο_Τοπίας, Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου Παρουσίαση Οι αφανείς Φιλέλληνες στην επανάσταση του 1821 – Ο λόρδος Φραγκίσκος Άστιγξ και το πολεμικό του πλοίο ‘‘ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’ από τον ιατρό χειρουργό Ω.Ρ.Λ. Κωνσταντίνο Κηπουργό.Θα παρουσιαστούν ιστορικά στοιχεία για τον φιλέλληνα Άστιγξ, την κορβέτα Καρτερία, αλλά και ομοίωμα της κορβέτας  . Ελεύθερη είσοδος αλλά με κράτηση θέσης η οποία εξασφαλίζεται στο 2610.622250 ωράριο γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, για δε τις άλλες ώρες στο 2610.277171 καθώς και στο info@koinotopia.gr. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου : 22ο Διήμερο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Εξελίξεις στην Ογκολογία
-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου : Τριήμερο Φοιτητικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ΕΕΦΙΕ 6ο CCIMS - Clinical Course

-20.00 BIBLIOTHECA - DUE PIANI (Αγ. Νικολάου 47) Το Βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ συνδιοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ Ένας απαγορευμένος έρωτας που απογειώθηκε για να συντριβεί και να φέρει καταστροφή. Ένας άντρας διαλυμένος από το βάρος της απιστίας. Ένας γάμος σε εμπόλεμη ζώνη. Δυο παιδιά ρημαγμένα από τις καταστάσεις. Μια γυναίκα πεταμένη σε έναν θάλαμο ψυχιατρείου. Οργή, απόγνωση, πόνος, μίσος, εκδίκηση, σκοτεινά μονοπάτια. Μια δυνατή ιστορία με πολλούς αποδέκτες. Ένα θρίλερ συζυγικής απιστίας της διπλανής πόρτας, που συγκλονίζει και δίνει τροφή για σκέψη. Η άλλη όψη μιας επώδυνης συζυγικής σχέσης με απίστευτες παρενέργειες, ένας σταυρός πίσω από κλειστές πόρτες.Ενός λεπτού σιγή σε θύματα και θύτες, λίγο πριν νυχτώσει. Στην ψυχή και στο μυαλό…

- Μουντιάλ 2022  Προημιτελικοί : 17:00, Κροατία – Βραζιλία (Στάδιο Education City, Ντόχα),  21:00 Ολλανδία - Αργεντινή(Στάδιο Lusail, Lusail)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Χρήστο Ξυραφάκη στο ART EVOLUTION Ενα μάθημα χορού που απευθύνεται σε όλους. Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το Σύγχρονο Χορό.Οσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με μηχανισμούς για το πως μετακινούμαστε στο χώρο καθώς και πώς ενδυναμώνουμε σωστά το σώμα. ( επανάληψη  11 Δεκεμβρίου ) .

- Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+  παρουσιάζει το έργο του Volke rLudwig «Μια γιορτή στου Νουριάν» σε σκηνοθεσία Δήμητρα Λαρεντζάκη. Το έργο είναι μια ανατρεπτική κωμωδία που απευθύνεται  τόσο σε μικρούς θεατές όσο και στο ενήλικο κοινό.  Πληροφορίες - κρατήσεις 2610 46 10 50. Παραστάσεις: Από 10 Δεκεμβρίουέως22 Ιανουαρίου 2023(εκτός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)
κάθε Σάββατο στις 17.00 & Κυριακή στις 12.00

-19.15  Κλειστο «Δ. Τόφαλος»  ΕΡΤ 3 : 9η αγωνιστική Basket League : Προμηθέας – ΑπόλλωνΠ.

-20.00 Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7)Το βιβλίο της Αναστασίας Ντόντη «Το μυστικό των αστεριών» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι»

- Μουντιάλ 2022  Προημιτελικοί : 17:00 Μαρόκο - Πορτογαλία (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα),   21:00 Αγγλία - Γαλλία (Στάδιο Lusail, Lusail)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00- 17.00 : Εναρξη εφαρμογής του Εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

-15.00 Γήπεδο Αγυιάς : Παναχαϊκή - Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 6ης Αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2.

-18.30  Γήπεδο Προσφυγικών 5η Αγωνιστική Γ΄ Κατηγορίας : ΑΠΣ Πάτραι- Πανγυθεατικός

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-15.30  κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για  όσους για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) το Δημοτικό Συμβούλιο

- 20.00  Roof Garden του ξενοδοχείου ''MyWayHotel&Events'' : Ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. NicolasChristo, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «LelivreΟuvert». Τον συγγραφέα θα προλογίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κα Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά θα συντονίσει η Πρόεδρος του ομίλου κα Άννυ Ρούλια. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης μας καθώς και οι οικογένειές τους.

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις.

 

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-19.00 Αίθουσα  ΕΣΗΕΠΗΝ  (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος Ο πατρινός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, κάνει το ντεμπούτο του και ως συγγραφέας, με την παρουσίαση του βιβλίου του, “Το πράσινο φτερό” σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το βιβλιοπωλείο “Η Γωνιά του βιβλίου” και τις Εκδόσεις Αρμός.

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας  Νέας Δημοκρατίας( Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.):Τελευταία συνεδρίαση για τον χρόνο που φεύγει με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

- Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί : 21:00, (Στάδιο Lusail, Lusail)  21:00, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

- 18.30 ξενοδοχείο My Way Hotel & Events.  Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ν. Αχαΐας, διοργανώνει  σε Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala με τίτλο :" Δώσε πάσα στην αγάπη" 

Θα μιλήσει η Πρόεδρος Μάχη Σαλαμαλίκη, Η εκδήλωση θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την

25μελη Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας του Ωδείου Μότσαρτ. Ποίηση θα απαγγείλουν:

 Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Παν/μίου, Ήρα Κουρή, φιλόλογος, Λάκης Βανταράκης,

Μουσικό Πρόγραμμα  Νίκος Λέκκας Παρουσίαση:  Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Δήλωση συμμετοχής γίνεται στο e-mail του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου usport@upatras.gr. Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή δωρεάν κάρτας μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 2022-2023.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-10.00 – 16.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-11:30 – 14:30 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου  : Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί όλα τα μέλη του, εν ενεργεία και μη, τους φοιτητές του, τους αποφοίτους του και τους φίλους του, στην εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (και ο σύνδεσμος για δήλωση συμμετοχής) δίνονται στον σύνδεσμο: https://www.civil.upatras.gr/index.php/event/ekdhlwsh_eortasmou50xronwn/

-Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (2η ημέρα)

-18.00- 21.00 Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ 2ου Συστήματος Προσκόπων,  Καρόλου & τζουρτζ 9

- Μουντιάλ 2022  Μικρός τελικός :  17:00 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ - (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

--11.00 – 17.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

- Μουντιάλ 2022  Μεγάλος Τελικός : 17:00  (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-18.00 Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 38 – 40) : Εκδήλωση αφιέρωμα στη μαρτυρική Κύπρο, που αποτελεί σπονδή στους ήρωες του αγώνα κατά της τουρκικής εισβολής το 1974. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό. Την εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδιοργανώνουν η ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Σύνδεσμος Αχαΐας – Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών. Ενεργό συμμετοχή θα έχει ο Σύλλογος Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας η «Ενότητα».

 

ΤΡΙΤΗ  20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της, εξ αναβολής, δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

 

20.30 Θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο 1η Συναυλία με γενικό τίτλο: «Χριστούγεννα με την Πολυφωνική»

 

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο . O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με αγαπημένες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά. Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

 

-9:30-13:30 και 17:30-21:00 Γραφεία ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΠΓΝ Ρίου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-9.00-21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

20.30 Θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο 2η Συναυλία με γενικό τίτλο: «Χριστούγεννα με την Πολυφωνική»

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-10.00- 19.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

 

 10 Δεκεμβρίου 2022  

19:15  

ΔΑΚ ΤΟΦΑΛΟΣ / ΕΡΤ3 Live

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου