Νίκος Ι. Νικολόπουλος / ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ: Για την πυρασφάλεια στα σχολεία του Δήμου.

 Προς Τα  Δ.Σ. της  Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιακών Πάτρας

Κύριε πρόεδρε, αγαπητά μέλη των Δ.Σ.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσα από τις αρχές Νοεμβρίου, τόσο στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ερώτημα σχετικά με την ύπαρξη των πιστοποιητικών πυρασφάλειας στα σχολεία του Δήμου.

Μέχρι σήμερα ως Δημοτική Παράταξη δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ως όφειλαν.

Επειδή όλοι μας έχουμε την αντίστοιχη ευθύνη να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε τα σχολικά συγκροτήματα να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας, θα θέλαμε την συνδρομή σας στο να καταγράψουμε επακριβώς τα σχολεία που είτε δεν έχουν σήμερα Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας ή έχουν λήξη. Επίσης θα θέλαμε να καταγράψουμε και τα σχολεία που δεν έχουν Αντικεραυνική Προστασία.

Σ’ αυτή την προσπάθεια της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» θα θέλαμε και την συμβολή σας, ώστε να πιέσουμε την Δημοτική Αρχή, που παρόλο την χρηματοδότηση που έχει λάβει από την πολιτεία για τις παραπάνω παρεμβάσεις, την οποία και σας διαβιβάζουμε, δείχνει μια αδικαιολόγητη αδράνεια.

Μια αδράνεια που εγκυμονεί σε πιθανό ατύχημα, το οποίο και απευχόμαστε, να ζήσουμε αντίστοιχο όπως των Σερρών τραγικό γεγονός.

Επίσης σας καλούμε όπως προβείτε και στην ενημέρωση των μελών των συλλόγων σας, οι οποίοι κατέχουν τη θέση Διευθυντών στα σχολικά συγκροτήματα, να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ενημέρωσης προς την Δημοτική Αρχή για παρέμβαση, σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας των σχολείων τους. 

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμείτε.

Για την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Ο επικεφαλής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

       

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου