Πατραϊκό Ημερολόγιο

 ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

*Διεθνής Ημέρα Βουνών (O.H.E)  * 14 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-11.00- 17.00 : Εναρξη εφαρμογής του Εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

-11:30 Πολυχώρος «Μηχανουργείο».Μετά την ενθουσιώδη παρουσία και την παρότρυνση των αγαπημένων, μικρών και μεγάλων φίλων, ο «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής» θα συνεχίσει να παίζεται στην σκηνή του και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται το έργο του Γιάννη Ταϊπλιάδη, μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους.Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής: Κυριακές 11/12 και 18/12 στις 11:30 π.μ. Ημέρες Χριστουγέννων: 24/12, 26/12, 28/12, 30/12, στις 6 μ.μ., ενώ τον Ιανουάριο 2023 στις 6/1 ,7/1 στις 6 μ.μ. και Κυριακή 8/1 στις 11:30.

-Χώρος τέχνης «Παλίσσανδρος»  Ερμού  8  και  Αγίου  Ανδρέου : Ομαδική  έκθεση  ζωγραφικής δέκα   Πατρινών  καλλιτεχνών  με  ποικίλη  θεματολογία  και  τεχνικές.

-14.45 Γήπεδο Αγυιάς : Παναχαϊκή - Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 6ης Αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2.

17.30  Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, πηγαίνουν ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147, Πάτρα) για να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους και να περάσουν μαζί, μια ώρα γεμάτη Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια και κάλαντα! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό πρέπει να καλέσετε άμεσα στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (τηλ: 2610.277342) -5 ευρώ το άτομο 

19.00  Ι.Ν. Παντοκράτορος Την πρώτη συναυλία της μετά την 2ετία της πανδημίας, θα πραγματοποιήσει η  Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», με τίτλο «Χριστός γεννάται δοξάσατε».

-20:00 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου : Η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής πραγματοποιεί συναυλία με τίτλο «Ο Μπετόβεν στην Αυτοκρατορική Βιέννη». Συμμετέχει  ένα από τα πιο ιστορικά και δραστήρια σύνολα μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών.

-18.30  Γήπεδο Προσφυγικών 5η Αγωνιστική Γ΄ Κατηγορίας : ΑΠΣ Πάτραι- Πανγυθεατικός





ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης (O.H.E)
  • Παγκόσμια Ημέρα Ουδετερότητας | International Day of Neutrality (O.H.E) * 13 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

20:00 “Χριστούγεννα είναι…” ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «Κάλαντα» από την τάξη Φλάουτου

-15.30  κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για  όσους για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) το Δημοτικό Συμβούλιο

17.30  Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, πηγαίνουν ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147, Πάτρα) για να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους και να περάσουν μαζί, μια ώρα γεμάτη Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια και κάλαντα! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό πρέπει να καλέσετε άμεσα στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (τηλ: 2610.277342) -5 ευρώ το άτομο 

-18.30  Ξενοδοχείο My Way Hotel Μια ιδιαίτερη εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Παναθηναϊκή Παράρτημα Πάτρας, που τα έσοδα της θα πάνε στα τέκνα αποβιώσαντος αστυνομικού. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15 ευρώ και είναι περιορισμένες.

19.30.   Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου (αμφιθέατρο Ι4) : Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο από το Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2022» που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Ρεμπέτικο: Ρίζες, Άνθηση, Απόηχος. Μουσικοχορευτική περιήγηση στην ελληνική αστική λαϊκή μουσική» και σχεδιάστηκε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

- 20.00  Roof Garden του ξενοδοχείου ''My Way Hotel & Events'' : Ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. NicolasChristo, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «LelivreΟuvert». Τον συγγραφέα θα προλογίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κα Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά θα συντονίσει η Πρόεδρος του ομίλου κα Άννυ Ρούλια. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης μας καθώς και οι οικογένειές τους.

- 19.00 και 21.30 VesoMare, Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» είναι μια "ταινία για την αγάπη, την κίνηση, τη ροή (και την έλλειψη αυτών)".   Μια ταινία με την υπέροχη Σοφία Κόκκαλη.

-20.00 Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7) Η Μικτή Χορωδία «Ορφεύς» θα δώσει Συναυλία. Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Τρακαδά.

20.00  Roof Garden του ξενοδοχείου ”My Way Hotel & Events” : Η Πάτρα και ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. Nicolas Christo, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «Le livre Οuvert». Τον συγγραφέα θα προλογίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κα Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά θα συντονίσει η Πρόεδρος του ομίλου κα Άννυ Ρούλια.  Ο Nicolas Christo (Νικόλαος Χριστοδούλου), είναι διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Επιμορφωτής Καθηγητών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας 20 βιβλίων σχετικών με την έκθεση ιδεών, ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων, μετάφραση κλπ. Στην εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, οι παρευρισκόμενοι μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα απολαύσουν εκλεκτές γεύσεις γαλλικής έμπνευσης συνοδεία οίνου γαλλικής ετικέτας καθώς και αγαπημένες μελωδίες από το Trio Band . Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης καθώς και οι οικογένειές τους.

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις.

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου