«Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» στο θέατρο Επίκεντρο+

Το θέατρο Επίκεντρο+ και η σκηνοθέτις Αναστασία Κουμίδου ξεκίνησαν  την δεύτερη συνεργασία τους μετά την επιτυχία της «Ναπολεοντίας» του Ανδρέα Στάικου (2018-2019), με την παράσταση «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» Jordi Galceran. Το έργο έκανε  πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου.

«Η μέθοδος Γκρόνχολμ» είναι μια παράσταση με φιλοσοφικό υπόβαθρο απόλυτα ταιριαστό στη σύγχρονη πραγματικότητα, σε ένα ανάλγητο κόσμο που μάταια ψάχνει την ανθρώπινη ταυτότητά του.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Καταλανός συγγραφέας Jordi Galceran γράφει την εκπληκτική μαύρη κωμωδία «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» μέσα από αυτό το πρίσμα: τέσσερα ανώτερα στελέχη είναι υποψήφιοι για την τελική συνέντευξη μιας υψηλά αμοιβόμενης θέσης σε μία πολύ διάσημη και δυνατή εταιρεία. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι η συνέντευξη άρχισε πριν ακόμα μπουν στην αίθουσα. Οι τέσσερις τους πρέπει να ανταγωνιστούν μέσα από μία σειρά ψυχολογικών παιχνιδιών. Στα διαλείμματα νέες οδηγίες και κανόνες εντείνουν, σκληραίνουν, δυναμιτίζουν τα παιχνίδια του μυαλού (MindGames)

Αν θυμίζει κάτι από reality τηλεπαιχνίδι δεν είναι σύμπτωση. Κάθε νέο mindgame ανεβάζει τον πήχη της έντασης και κάθε καινούργιο αθώο αστείο αποκαλύπτει την γκροτέσκα αδηφάγα πραγματικότητα των οικονομικών εταιρειών.

Είναι στην ουσία ένα θέατρο μέσα στο θέατρο που αποκαλύπτει, που με αστραπιαίο ρυθμό αλλάζει από κωμωδία σε ψυχολογικό θρίλερ και από musical σε ένα δραματικό έργο δωματίου.

Ο Καταλανός συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο από πραγματικά αρχεία εταιρειών που είχε βρει πεταμένα. Σ’ έναν κάδο απορριμμάτων στην Βαρκελώνη βρέθηκαν έγγραφα μιας αλυσίδας σούπερμάρκετ στα οποία ο υπεύθυνος προσωπικού είχε αποτυπώσει σκληρά, σεξιστικά, ξενοφοβικά, συμπλεγματικά σχόλια για τους υποψήφιους μίας θέσης ταμία. 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου

Μετάφραση: Γιώργος Καραμίχος

 

 

 

Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά

Μουσική: Διονύσης Μπάστας

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Μαυροκέφαλος a.k.a snow

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Trailer: Karan Prasher

Ηχοληψία – κονσόλα φώτων: Νίκος Γιατράκος

Σχεδιασμός αφίσας: Φίλιππος Μποτώνης

Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Παραγωγή: Επίκεντρο+ 2023

 

Παίζουν:

Δανάη Καραβαγγέλη

Δημήτρης Χουρδούμης

Λαμπρινή Ζώτου

Γιώργος Επιτροπίδης

 

Φιλική συμμετοχή: Γεράσιμος Γεννατάς

 

Χορηγοί παράστασης:

The Mark Κωσταντινίδης

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Ο

House of Pets

Elegant

Aplopolis

 

Πρεμιέρα Παράστασης: 5 Ιανουαρίου 2023

Παραστάσεις:

Από 5 έως 22 Ιανουαρίου 2023

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 20:00

 

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο

Πληροφορίες-Κρατήσεις στο 2610 461050 & στο https://www.viva.gr/tickets/theater/i-methodos-gkronxolm/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου