Ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρου Βάη

 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Για την ακριβή  ενημέρωση του θεατρικού κοινού και των Πατρινών, σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ και τις εργασίες αποκατάστασης του, με υπευθυνότητα ανακοινώνουμε τα εξής:

Σε συνεδρίαση του ΔΣ, και ύστερα από δύο συσκέψεις, με εκπροσώπους του ΥΠΠΟΑ και των εταιρειών εκπόνησης των μελετών για την ανακαίνιση του θεάτρου, στην Πάτρα, ενημερώσαμε τα μέλη και δώσαμε δελτίο τύπου ότι η παραχώρηση του θεάτρου για μελέτες θα είναι μικρής διάρκειας.



Αναλυτικά ενημερώνουμε ότι:

1.       Έγιναν ήδη ολιγοήμερες έρευνες, στατικές, τοπογραφικές, σχεδιαστικές, γεωλογικές και ακουστικές, μερικές και με ταυτόχρονες δράσεις στο θέατρο, με αρμονική συγκατοίκηση.

2.      Γίνονται ήδη από τριών μηνών και συνεχίζονται έρευνες προηγούμενων τοιχογραφιών που είχαν επικαλυφθεί, από επιστήμονες του ΥΠΠΟΑ, χωρίς παρακώλυση του έργου μας.

3.      Το θέατρο θα παραδοθεί από 23 Γενάρη, για έρευνες σε όλες τις επιφάνειες του εσωτερικού θεάτρου, ως τα τέλη Φλεβάρη, για περίπου έναν μήνα.

4.      Έχουμε ρητή διαβεβαίωση ότι, από τον Μάρτιο, το θέατρο θα είναι στη διάθεση του ΔΗΠΕΘΕ μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου και οι μελετητές δεν θα ενοχλήσουν καθόλου τη λειτουργία μας. Αυτό σημαίνει ότι και την επόμενη χειμερινή θεατρική περίοδο δεν θα κωλύονται οι παραστάσεις και δράσεις μας, γιατί οι διαδικασίες εκπόνησης, κατάθεσης των μελετών, προκήρυξης του έργου, ανακήρυξης του αναδόχου και εγκατάστασης του εργολάβου θα χρειαστούν πάνω από έναν χρόνο.

 

Πάτρα 18-1-2023

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Πέτρος Βάης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου