Ο Μαρίνος Σκανδάμης αποχαιρετά το Βαγγέλη Ματσούκη

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, αποχαιρετά τον δικηγόρο Βαγγέλη Ματσούκη.

Όλη η δήλωση :

«OΒαγγέλης Ματσούκης υπήρξε ένας απαράμιλλος νομικός, με βαθιά επιστημονική γνώση όλων των κλάδων του δικαίουπου υπηρέτησε, απολαμβάνοντας πανελληνίως το σεβασμό του δικαστικού και δικηγορικού σώματος.

Με βαθιά επίσης παιδεία και τεράστια ευρυμάθεια που του επέτρεπε να διεξέλθει με υπερεπάρκεια τα πεδία της Φιλοσοφίας, της Πολιτικής Επιστήμης και της Οικονομίας, ο Βαγγέλης Ματσούκης υπήρξε μια σπάνια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος ακέραιος, που δεν υπέκυψε ούτε στιγμή στη γοητεία του πλούτου, με ανεξάντλητη εργατικότητα και αξιοπρέπεια.

Στους νεότερους δικηγόρους που προστρέχαμε σε αυτόν για τα οποιαδήποτε οριακά νομικά ζητήματα, υπήρξε ουσιαστικά ακαδημαϊκός δάσκαλος, που μπορούσε να δώσει ασφαλείς κατευθύνσεις, χωρίς να αρνείται τη συνδρομή του σε κάθε συναδελφικό αίτημα.

Και ως προς την πολιτική του συγκρότηση υπήρξε αναμφίβολα ένας αταλάντευτος υπερασπιστής του συνταγματικού φιλελευθερισμού, του κράτους δικαίου και της ανοικτής κοινωνίας, όπως ακριβώς ο αγαπημένος του συγγραφέας KarlPopperστον οποίο συχνά προσέτρεχε, την είχε οραματιστεί.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Βαγγέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου