Ωρα Πατρών : Σε αποδρομή η δημοτική αρχή Πελετίδη..

Τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Γιώργου Ρώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Έναν τετριμμένο προϋπολογισμό κατέθεσε η δημοτική αρχή Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν δημιουργεί προοπτική και ανάπτυξη στην πόλη.

Ο πολίτης αντιμετωπίζει καθημερινά ένα αντιδημοκρατικό, γραφειοκρατικό, πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο όπου απουσιάζουν οι θεσμοί ουσιαστικής συμμετοχής.

Έχει παρατήσει η δημοτική αρχή στην τύχη τους τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση, τα τέλη διαφήμισης, τέλη από καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, χρήματα τα οποία θα μπορούσε να διαθέσει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των λαϊκών συνοικιών. 
Παράλληλα,  από τις αστοχίες της δημοτικής αρχής Πελετίδη οι Πατρινοί καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 2.500.000 για τον ΑΣΟ, επιβαρύνονται με την την επαναδημοπράτηση ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου, ενώ το αποκορύφωμα είναι  τα ξεχασμένα ενοίκια που δεν εισέπραξαν από συγκεκριμένη επιχείρηση για μια πενταετία. Ακόμα και τα επικαλούμενα έργα, είτε μικρά είτε μεγάλα, καθυστερούν χαρακτηριστικά ενώ κάποια φαίνεται ότι αντί να βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, τη δυσχεραίνουν, όπως ο περίφημος "ποδηλατόδρομος". 
Η Ωρα Πατρών καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ασκώντας κριτική στη μίζερη πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης πού βρίσκεται σε αποδρομή.
Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για ψήφισμα αποδοκιμασίας του περιστατικού που έγινε με θύμα Ρόμα με ειδικές ανάγκες, παραμονές Πρωτοχρονιάς.
Τέλος η Ώρα Πατρών κατέθεσε ψήφισμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές τις διατάξεις Θεοδωρικάκου- Βορίδη.
Κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην υπεκφεύγει και πρώτη να δώσει το παράδειγμα και να αποκαταστήσει τη δημοκρατική νομιμότητα.
Σε όλη την Ελλάδα η Λαϊκή συσπείρωση συμφωνεί με αυτή την πρόταση στα δημοτικά συμβούλια εδώ στην Πάτρα που έχει την διακυβέρνηση δεν την εφαρμόζει.
Έτσι για άλλη μία φορά ενώ έδωσε όρκους για την απλή αναλογική έχυσε κροκοδείλια δάκρυα και δεν ψήφισε την πρόταση μας κρυπτόμενη  πίσω από την αποχή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο πολιτικός φορέας της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ΚΚΕ, όταν έθεσε προς ψηφοφορία το θέμα της απλής αναλογικής η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ΠΑΡΩΝ!!! Πλήρης αναντιστοιχία λόγων και έργων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου