Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τελεσίδικα αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές τις αλλαγές που προώθησε στον Κλεισθένη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές, των διατάξεων Θεοδωρικάκου, είχαν να κάνουν με σειρά αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου που μεταφέρθηκαν στην οικονομική επιτροπή και την ποιότητα ζωής, έτσι υποβαθμίστηκε η λειτουργία του ανώτατου οργάνου της πόλης.



Παράλληλα έδωσε την πλειοψηφία των επιτροπών στον πρώτο συνδυασμό του δημάρχου. Κατάφεραν έτσι το τραγελαφικό, συνδυασμοί που την πρώτη Κυριακή έλαβαν 17%-18% να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στα δύο αυτά όργανα. Παραβίασαν κατάφωρα τη λαϊκή βούληση.

Μετά την κρίση του ΣτΕ ο υπουργός εσωτερικών κ. Βορίδης μετέφερε μέρος των αρμοδιοτήτων που είχε πάρει από το δημοτικό συμβούλιο όχι όμως στο σύνολό τους. Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα δύο σοβαρά ζητήματα που επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο δεν παράγουν αποτέλεσμα γιατί ήδη έχουν ψηφιστεί τον προηγούμενο μήνα και με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην έχουν το δικαίωμα κατάθεσης πρότασης παρά μόνο αποχής ή λευκής ψήφου!

Η σύνθεση των επιτροπών παρότι ορίζονται να εκλεγούν διαφορετικά από το νόμο Κλεισθένη δεν τις επαναφέρει. Παράλληλα η εκλογή των επιτροπών θα γίνεται ανά έτος αλλά είναι δώρο άδωρο αφού αυτό θα ισχύσει από το 2024.

Προφανώς για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ο νέος νόμος είναι πιο αποπνικτικός για την λαϊκή βούληση και έκφραση αλλά ταυτόχρονα  δημιουργεί πιο ασφυκτικό κλοιό από την κεντρική εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν τους καίγεται καρφί για την απόφαση του ΣτΕ, τους νόμους και το Σύνταγμα, δίνουν το καλό παράδειγμα σεβασμού των νόμων και τού Συντάγματος στους πολίτες και ιδιαίτερα

Η Δημοτική αρχή Πελετίδη όλο αυτό το διάστημα παρά την πρόταση που έκανε η παράταξή μας να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και παρά την άποψη που έχει εκφραστεί και από την Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη την Ελλάδα ακολουθεί την δική του πολιτική, εναρμονισμένη με την πολιτική Βορίδη.

Τον καλούμε να συμμορφωθεί με το νόμο Κλεισθένη να σεβαστεί τη λαϊκή βούληση των πατρινών από τις εκλογές τού 2019, να δείξει υπακοή στο Νόμο και στο Σύνταγμα και Ανυπακοή στις δεξιές πολιτικές Νέας Δημοκρατίας-Βορίδη.

Θα κριθεί από τις πράξεις του άλλος ας κρυφτεί πίσω από τον πολιτικό μανδύα Θεοδωρικάκου-Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου