Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος ( Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ.)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                        Πάτρα, 18/2/2023                                            

Ο  ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να γιορτάσει   τα 10 χρόνια της προβληματικής λειτουργίας του.10 χρόνια κατά  τα οποία στηρίχθηκε σε εκ προθέσεως ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, εις βάρος των παρόχων-συνεργατών του.

Με  οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε τη δήλωση  της προέδρου του ΕΟΠΥΥ  κας Καρποδίνη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται «Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!»σε ένα παραλήρημα εμπάθειας και ανερυθρίαστης κατασυκοφάντησης ενός ολόκληρου εργαστηριακού κλάδου, στις πλάτες του οποίου έχει στηριχθεί  η ΠΦΥ και το σαθρό οικοδόμημα του ΕΟΠΥΥ από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του.


Ηθελημένη παραποίηση της πραγματικότητας και έλλειψη επίγνωσης  από την πρόεδρο ενός αφερέγγυου  οργανισμού,οι διοικήσεις του οποίου  επί 10  χρόνια μετακυλίουν στους παρόχους  ως τεχνητό χρέος  τους ,το πραγματικό οικονομικό του έλλειμμα.

Πώς ακριβώς μας ευεργετήσατε;;;Μήπως έπρεπε να σας ευχαριστήσουμε κιόλας;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Μίζερο και αισχρό είναι να αποκαλείτε αχάριστους ευεργετηθέντες τους  ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς, αυτούς που έχετε απομυζήσει οικονομικά τα τελευταία δέκα χρόνια με την ληστρική επιβολή τωνclawbackκαι rebate,μέτρα μνημονιακά με ισχύ ενός χρόνου που μονιμοποιήσατε  «για να αποτραπεί η κατάρρευση  της οικονομικήςισορροπίας του συστήματος κοινωνικής ασφαλίσεως  και να διασφαλιστεί  η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ» τα λόγια αυτά αποτελούν δική σας έγγραφη παραδοχή ,σε απάντηση εξωδίκου που σας απεστάλη από το Σύνδεσμο Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ.

Ωμή παραδοχή ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει χωρίς το clawbackως απόρροια της αποτυχημένης διοίκησης και κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Οργανισμού κι αυτό το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα!

Μίζερο και αισχρό είναι να αντιμετωπίζετε  τους Έλληνες επιστήμονες εργαστηριακούς ιατρούς  ως  δουλοπάροικους και ραγιάδες με φασισμό,αλαζονεία, αδιαφορία  και έπαρση και όχι δεν είναι  «μικροπρεπής συνδικαλιστικός λόγος» η εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων της χώρας κυρία Καρποδίνη!

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Δεν υπάρχει χώρος για φιέστες!!!Τι θα γιορτάσετε; Την αποτυχία σας;

-Τα δέκα χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων clawback και rebate  τα οποία παρά την έξοδο από τα μνημόνια εξακολουθείτε να εφαρμόζετε;

-Τη συνεχή προσθήκη εξετάσεων στον κλειστό προϋπολογισμό   χωρίς καμία μέριμνα αποζημίωσής τους;

-Τις ασφαλιστικές τιμές,  το ποιοτικό rebateκαι  τα ποιοτικά  αντιεπιστημονικά κριτήρια,που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εξεταζόμενων;

-Την απουσία κάθε ελέγχου στη συνταγογράφηση με τηνεμμονική  άρνηση εφαρμογής των προ επταετίας νομοθετημένων διαγνωστικών πρωτοκόλλων;

Αυτό δεν είναι γιορτή αλλά με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο κατά τη συνήθη πρακτική σας!

ΟΣύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος  Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ.καλεί  όλα  τα μέλη του  να παρευρεθούν στο Πολεμικό Μουσείο την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου  στις 9 το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπαιγμό που υφίσταται ο εργαστηριακός κλάδος  και το φιάσκο του ΕΟΠΥΥ!!!

Απαιτούμε:

- ΄Αμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων clawbackκαι rebate!

-Άμεση εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων!

-Αναστολή των ποιοτικών κριτηρίων!

-Κάθε εξέταση που εκτελείται να αποζημιώνεται!

Οι μάσκες πρέπει να πέσουν !!!!

Εκ του Δ.Σ. ΣΙΔΕΙΔΕΛ

 

Η Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας

Κώτσα Κυριακή                                Κατσαρού Καλλιόπη

Κοινοποίηση προς:

Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου

Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας

Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου

Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας

Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδος

Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου

Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας

Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος

(Παράκληση για κοινοποίηση στα μέλη των συλλόγων)

ΠΙΣ-ΠΕΕΒΙ-ΠΟΣΙΠΥ-ΠΑΣΙΔΙΚ

Υπουργείο Υγείας

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου