Πέτρος Ψωμάς: «Να καταστήσουμε την Πάτρα, Αθλητικό Τουριστικό Προορισμό»

Αναλυτικές προτάσεις του σπιράλ για τα δημοτικά γήπεδα και μεγάλες διοργανώσεις

«Να καταστήσουμε την Πάτρα έναν Αθλητικό Τουριστικό Προορισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς,σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σε μία εγκαταλειμμένη αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Πατρέων, στους Αμπελόκηπους. Το πρόγραμμα του σπιράλ για τον αθλητισμό στοχεύει να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας για την πόλη και ανάπτυξη μέσα από την αθλητική δραστηριότητα. Ο επικεφαλής του σπιράλ υποστήριξε πως η Πάτρα «εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της και αξιοποιώντας τους ανθρώπους της και την αποκτημένη εμπειρία τους, μπορεί να επιτύχει το τρίπτυχο: 1. αναγέννηση του αθλητισμού στις συνοικίες, 2. δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων και 3. τουριστική προβολή μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις». Το σπιράλ προτείνει να δοθεί έμφαση στις υπάρχουσες υποδομές, να γίνει ουσιαστική διαχείριση των δημοτικών εγκαταστάσεων και να διεκδικηθούν από την πόλη μεγάλες διοργανώσεις.Μεταξύ άλλων οι προτάσεις του σπιράλ για τον #Αθλητισμό είναι:

- Πλήρης ανακατασκευή όλων των αδειοδοτημένων περιφερειακών εξωτερικών γηπέδων του Δήμου Πατρέων και ολοκλήρωση διαδικασιών νομιμοποίησης των υπολοίπων.

- Μετατροπή γηπέδων σε «Σπίτι του Βόλεϊ», σεmulticourt και σε στεγασμέναγήπεδα πολλαπλών χρήσεων.

- Πλήρης ανακατασκευή όλων των αθλητικών γηπέδων στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πατρέων.

- Κατασκευή πάρκου skateboard και bmx, σε χώρο που θα πληροί όλες τις προδιάγραφες και θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις.

- Εξοπλισμό των δημοτικών εγκαταστάσεων με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, καταχώρησή τους στον εθνικό χάρτη και εκπαίδευση των μελών των σωματείων και των δημοτικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις.

- Προσπάθεια προσέλκυσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην Πάτρα, σε κλασικά αλλά και εναλλακτικά αθλήματα (Στίβος, Μηχανοκίνητος Αθλητισμός, Ιστιοπλοΐα, KiteSurf, Ιστιοσανίδα, Παραπέντε, Ποδηλασία, Τοξοβολία, Τρίαθλοκ.α.)

- Ανάδειξη και εμπλουτισμός από τον Δήμο, των αθλητικών διοργανώσεων στις επαγγελματικές τάξεις.

- Επιστροφή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Πάτρα.

- Δημιουργία Μουσείου Πατρινού Αθλητισμού και Ολυμπισμού.

- Ανάδειξη και εμπλουτισμός του προγράμματος «Άθληση για όλους» και δημιουργία του προγράμματος «Αθλητισμός και οικογένεια».

- Ένταξη μηχανημάτων εκγύμνασης ΑμΕΑ σε παιδικές χάρες και εξωτερικούς χώρους άθλησης.

- Δημιουργία μεγάλου φάσματος δραστηριοτήτων για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας (πχ. MiniGolf, Bocce, Πέταλα, Πισίνα, Yoga).

Το πρόγραμμα του σπιράλ για τον #Αθλητισμό θα επικαιροποιηθεί, θα εξειδικευτεί και θα παρουσιαστεί με λεπτομέρειες, προεκλογικά, στους πατρινούς. Η Ομάδα Εργασίας #Αθλητισμός συναντιέται με αθλητικούς φορείς και παράγοντες της πόλης, καταγράφει ιδέες, ανάγκες και ευκαιρίες και εμπλουτίζει διαρκώς τη γκάμα των προτάσεων.

Ο Πέτρος Ψωμάς στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης περιστοιχιζόταν από τον δημοτικό σύμβουλο Θάνο Δούρο, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Χάρη Κοντογιαννάτο, τον συντονιστή του #Αθλητισμού του σπιράλ Δημήτρη Σαρρή και το μέλος της Ομάδας Εργασίας Μιχάλη Μαυρίκο.

 

 

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου