ΠΑΤΡΑ : "Σηκώνουν" τα τραπεζοκαθίσματα από τους πεζόδρομους το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού - Η αντίδραση και διαφωνια του ΣΚΕΑΝΑ

 Μέτρα για την ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών λαμβάνουν Δήμος και Αστυνομία για το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή της Αποκριάς τα τραπεζοκαθίσματα "εξαφανίζονται" από όλους τους πεζοδρόμους της Πάτρας, για την ασφαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων και την αποφυγή ατυχημάτων.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών:

" Aπό 24/02 έως και 26/02/2023 (τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς ) αίρονται οι ατελώς παραχωρηθείσες άδειες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Εστίαση) στους πεζοδρόμους.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες Αρχές, για την ασφαλή, για τους πολίτες, διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων του τελευταίου τριημέρου, με τους πεζοδρόμους να είναι ελεύθεροι από τραπεζοκαθίσματα.
Παρακαλούνται οι επαγγελματίες ως προς την τήρηση, για τους αναφερόμενους λόγους, των παραπάνω, καθώς επίσης για την αποφυγή προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων".

Η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ:

Η δημόσια ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών υπερβαίνει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο ΣΚΕΑΝΑ διαφώνησε στην χθεσινή σύσκεψη στην επιλογή ενός τέτοιου μέτρου, θεωρώντας πως προκαλεί αδικίες, προτείνοντας την αυστηρή επιτήρηση των ορίων των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χωρών.

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως στο προσεχές τριήμερο υπάρχουν έκτακτες και πρωτόγνωρες ανάγκες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου