Νίκος Νικολόπουλος: «141 σχολεία στην Πάτρα χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Αρχής»

Δικαιώνεται καθημερινά ο αγώνας της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» για ασφαλή σχολεία και έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών πυρασφάλειας. 

Σήμερα, και μετά από καθυστέρηση δύο ετών η Δημοτική Αρχή της ΛΑΪΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, ενέταξε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ως θέμα, προκήρυξη για την ανάθεση του έργου εκπόνησης μελετών για την πυρασφάλεια στα σχολεία του Δήμου Πατρέων.

Στην μελέτη που κατέθεσε στην εισήγησή της η Δημοτική Αρχή (5/2023 της Δ/ΝΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ - Η/Μ) διαπιστώνετε ότι, από τα 173 σχολεία της Πάτρας τα 141 δεν είχαν ποτέ πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

 Και αντί να προχωρήσουν άμεσα με την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και την εγκατάσταση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας, ξεψυρίζουν την «μαϊμού» στην Μαιζώνος.

Έχει το πολιτικό θράσος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αδιαφορίας, αντί να ζητήσει συγνώμη από την εκπαιδευτική κοινότητα και του γονείς των μαθητών για την αδιαφορία που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, «περιφέρεται» ως σύγχρονος «Χατζηδιαβάτης», είτε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, είτε στο προσωπικό του fb και διασπείρει ψέματα.

Και επειδή πίσω έχει η «αχλάδα την ουρά», τι έχει να πει σήμερα στους γονείς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων που δεν έχουν εγκεκριμένη μελέτη και πιστοποιητικό πυρασφάλειας;

Αύριο η συνέχεια των αποκαλύψεων…χχχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου