Πατραϊκό Ημερολόγιο

 *Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η ταυτότητα της ημέρας / εορτολόγιο

Αγίου Λεάνδρου Ισπανού, Αγίου Μάριου

Ανατολή ήλιου: 06:39 - Δύση ήλιου: 18:29

Λέανδρος , Μάριος

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ :Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), διοργανώνει επετειακή έκθεση με αφορμή την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, διαμόρφωσε τον εκθεσιακό χώρο του με σχετικό ιστορικό υλικό. Θα εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια και έντυπα που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ.Η συγκεκριμένη δράση του Δ.Σ. του Μουσείου Τύπου απευθύνεται τόσο σε μαθητές σχολείων, οι οποίοι επισκεπτόμενοι την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του πολιτιστικού φορέα της ΕΣΗΕΠΗΝ, όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες. Το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, που βρίσκεται επί της Μαιζώνος 200 λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 9:00 έως 13:00.Για οργανωμένες επισκέψεις άνω των πέντε ατόμων είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων επικοινωνία με τη γραμματεία του Μουσείου στο τηλ 2610 310 488 ή στο e-mail mouseiotipou@esiepin.gr.

-ΈΚΘΕΣΗ  Ζωγραφικής – Γλυπτικής –Αγιογραφίας-Ψηφιδωτόύ, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο της Αγοράς Αργύρη την Παρασκευή 10/3 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι της 31/3/2023.

-«Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο» Και φέτος η δράση «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών» με τίτλο: «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο». Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε την ευκαιρία στις μαθήτριες και στους μαθητές που ενδιαφέρονται, να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιό μας κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους για γνώση και ευαισθητοποιώντας τους στον χώρο της έρευνας. Ταυτόχρονα, στόχος αυτής της ενέργειας είναι η επαφή και η γνωστοποίηση του έργου και των δραστηριοτήτων του Ιδρύματός μας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, προσκαλούμε και φέτος μαθήτριες και μαθητές να επισκεφθούν τις ακαδημαϊκές μονάδες και τις δομές του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 13 έως τις 31 Μαρτίου 2023 για ένα ταξίδι στην ακαδημαϊκή γνώση και έρευνα.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επικαιροποιημένη αντίστοιχη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών https://www.upatras.gr/stay-tuned/ta-scholeia-pigainoun-panepistimio/ αλλά και να επικοινωνούν με το Τμήμα Προπτυχιακών Σπουδών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας (email: dee@upatras.gr, τηλ. 2610 96 90 45-46, 2610 99 66 17).

-ΠΟΛΥΕΔΡΟ: Δύο εκθέσεις ζωγραφικής  ΌΠΟΥ παρουσιάζουν έργα τους η Σοφία Δημητροπούλου και ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος.Ο επισκέπτης θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη δουλεία δυο καταξιωμένων εικαστικών, να θαυμάσει τα έργα, να αποκωδικοποιήσει τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ο καθένας αλλά και να συνομιλήσει με τους δημιουργούς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου.

-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : Από τη ΔΕΥΑΠ ανακοινώθηκε  ότι σήμερα  Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου , οι υπηρεσίες της για το κοινό θα λειτουργήσουν ως τις 11 π.μ., λόγω των τετράωρων στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΔΕΥΑ και συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων της επιχείρησης. Οι τετράωρες στάσεις και τις δύο ημέρες, ισχύουν ως το τέλος του ωραρίου εργασίας, στις 3 μ.μ..Οι εργαζόμενοι ζητούν  «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

- ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  19.00 στον κύκλο των Φιλολογικών Βραδινών που γίνονται σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ», θα μιλήσει ο Δικηγόρος, Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής και  τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος  Χρήστος Μούλιας   με θέμα: «Μικρασιατική Καταστροφή.Δίκη των έξι». Ο Χρήστος Μούλιας είναι πολυγραφότατος συγγραφέας κι έχει μιλήσει στο παρελθόν επί σειρά ετών από το βήμα της Εταιρείας Λογοτεχνών και έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στους ακροατές των φιλολογικών βραδινών.Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ  : “Η Παγίδα”   (2021) Σκηνοθεσία-Σενάριο: Χανί Αμπου-Ασάντ Ηθοποιοί: Μάισα Αμπντ Ελχαντί, Αλί Σουλιμάν, Μανά Αγουαντ. Χώρα:  Αίγυπτος, Παλεστίνη, Ολλανδία (Έγχρωμη Διάρκεια: 91΄ Πρώτη προβολή: 19.00 Δεύτερη προβολή:   21.30 Διακρίσεις:  2 Βραβεία και 4 Υποψηφιότητες Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα πολιτικό θρίλερ, το οποίο περιγράφει διεισδυτικά, με ένταση και σασπένς, τα πολλαπλά αδιέξοδα της εφιαλτικής μεσανατολικής πραγματικότητας. Μια δυνατή ταινία-θρίλερ για την καταπίεση των γυναικών σε αραβική χώρα και τον αγώνα τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.  Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αποκαλύπτει το πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη της Δυτικής Όχθης, μια Παλαιστίνια γυναίκα εκβιάζεται από μια συμπατριώτισσά της προκειμένου να καταδίδουν στους Ισραηλινούς. Όταν οι Παλαιστίνιοι συλλαμβάνουν τη δεύτερη και καταδιώκουν την πρώτη, η έξοδος κινδύνου αγνοείται.

-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 23.00  έως τή 01.00 μεταμεσονύκτια καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή στο κανάλι του PRONEWS «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» με τον Νίκο Νικολόπουλο. και επιπλέον έκτακτες συμμετοχές με τηλεφωνικές παρεμβάσεις

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Options Veso Mare (Πρώην Odeon Ακτή Δυμαίων 17 Τηλ. 2106786653) : 

ΚΡΙΝΤ 3 Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν Ηθοποιοί: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τέσα Τόμσον, Τζόναθαν Μέιτζορς Διάρκεια: 163 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ Αφού κυριάρχησε στον κόσμο της πυγμαχίας, ο Άντονις Κριντ ακμάζει τόσο στην καριέρα όσο και στην οικογενειακή του ζωή. Όταν ένας παιδικός φίλος και πρώην θαύμα της πυγμαχίας, ο Ντέμιαν (Τζόναθαν Μέιτζορς),επανεμφανίζεται μετά από μακρόχρονη ποινή στη φυλακή, είναι πρόθυμος να αποδείξει ότι αξίζει την σκηνή στο ρινγκ. Η αντιπαράθεση μεταξύ πρώην φίλων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διαμάχη. Για να διευθετήσει το σκορ, ο Άντονις πρέπει να βάλει το μέλλον του στη γραμμή για να πολεμήσει τον Ντέμιαν-έναν μαχητή που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Δευτέρα 13 Μαρτίου, αίθουσα 4 / 19:00, αίθουσα 1 / 20:00, αίθουσα 2 / 21:00, αίθουσα 5 / 22:00, αίθουσα 6 / 23:00
Τρίτη 14 Μαρτίου, αίθουσα 4 / 19:00, αίθουσα 3 / 20:00, αίθουσα 2 / 21:00, αίθουσα 5 / 22:00, αίθουσα 6 / 23:00
Τετάρτη 15 Μαρτίου, αίθουσα 4 / 19:00, αίθουσα 3 / 20:00, αίθουσα 2 / 21:00, αίθουσα 5 / 22:00, αίθουσα 6 / 23:00

COCAINE BEAR Σκηνοθεσία: Ελίζαμπεθ Μπάνκς Ηθοποιοί: Οι βραβευμένοι με ΕΜΜΥ Μαργκό Μαρτιντείλ & Ρεϊ Λιότα, Κέρι Ράσελ, Ο’Σι Τζάκσον Junior Διάρκεια: 95 λεπτά Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της πτώσης ενός αεροπλάνου που μετέφερε ναρκωτικά το 1985, την χαμένη κοκαΐνη και την μαύρη αρκούδα που την έφαγε, αυτή η άγρια μαύρη κωμωδία βρίσκει μια ιδιόρρυθμη ομάδα αστυνομικών, εγκληματιών, τουριστών και εφήβων μαζεμένους σε ένα δάσος στην Τζόρτζια, όπου ένα θηρίο 500 κιλών κατάπιε μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και βγήκε στο κυνήγι για περισσότερη κοκαΐνη …και αίμα. Δευτέρα 13 Μαρτίου, αίθουσα 7 / 23:30 Τρίτη 14 Μαρτίου, αίθουσα 7 / 23:30 Τετάρτη 15 Μαρτίου, αίθουσα 7 / 23:30

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου